Само в SportLive! Войн Войнов за Младен Кръстаич: Сам ще си тръгне


Само в SportLive! Войн Войнов за Младен Кръстаич: Сам ще си тръгне

4549 0

Участникът на Световното първенство в Германия през 1974 година – Войн Войнов, сподели пред SportLive.bg мнението си за работата на селекционера на националния отбор на България Младен Кръстаич. Напоследък все по-усилено се твърди, че сръбският специалист няма да изпълни докрай договора с БФС с оглед на резултатите и представянето на „лъвовете“, които загубиха шансове за класиране на Евро 2024 в Германия.

Войнов, който е легенда на Левски и трикратен шампион със „сините“, изрази своя оптимизъм за бъдещето на представителния отбор на страната ни, като подчерта, че у нас трябва да се наблегне върху разрешаването на проблема с материалната база.

Ето какво обяви Войнов пред медията ни:

- Г-н Войнов, каква е оценката Ви за работата на националния селекционер Младен Кръстаич?

- Не ми се иска да говоря само негативни неща, но по принцип във футбола по целия свят си има правила и те се знаят. Когато отборът върви добре, се хвали треньорът. Когато отборът губи, дори и да е добър треньор, той си отива по естествен начин.

Нашата професия е такава, че не е учудващо за никой. Дано пък от мача с Литва да му потръгне и да може да се задържи по-дълго. Знаем, че и честата смяна на треньорите също не е от кой знае каква полза. Просто правилата на футболната игра са такива.

- Напоследък се появиха доста полемики, но според Вас трябва ли г-н Кръстаич да бъде сменен?

- Ако загубим още 1 или 2 мача и не се представяме добре, мисля, че той самият ще си тръгне. Защото когато си последен или предпоследен, а искаш да постигнеш нещо, но не можеш да го направиш, по естествен път си заминаваш.

- Смятате, че ако продължат провалите, той сам ще си тръгне.

- Естествено.

- Преди време Емил Велев обяви пред медията ни, че на Кръстаич му казват кои футболисти да повика в националния отбор. Какво е Вашето мнение?

- Не, не, не! Аз твърдо вярвам, че той не би допуснал такова нещо.

- Виждате ли лъч светлина на хоризонта за бъдещето на националния отбор и може ли все пак да се каже, че тези млади футболисти и постоянни промени ще допринесат за изграждането на един наистина боеспособен тим с течение на времето?

- Аз съм оптимистично настроен човек. Вярвам в тези футболисти и мисля, че не може неуспехите да продължат вечно.

Знаем колко години Унгария беше най-голямата сила в света. След това имаха един период като нашия. Сега отново виждаме как при тях е налице сериозен подем. Там обаче вече се направиха и нови стадиони и т.н.

В България трябва да се мисли най-вече за нашата база. Не можеш да отглеждаш хубави домати на асфалт. Почвата трябва да е хубава. Когато погледнеш и в Първа лига на какви терени се играе. То е нещо отвратително. Такава сиромашия няма никъде по Европа. Нужно  е да се обърне сериозно внимание на терените.

- Кой ще спечели първото място в нашата група Унгария или Сърбия и те ли ще са отборите, които ще се класират за Евро 2024?

- Мисля, че до последния мач няма да се знае дали сърбите или Унгария ще финишират първи. За нас вече ще е безинтересно. Двата отбора ще се класират за шампионата в Германия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Участник на Мондиал 1974 разкритикува остро подмладяването в националния и отсече: Ще счупим каръка със завръщането на „Васил Левски“

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SportLive! Емил Велев-Кокала: Йоан Стоянов помоли БФС да му съдейства за самолет, възможно е да го мобилизират в армията на Израел!          

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички