Ексклузивно в SportLive! Емил Велев-Кокала: Йоан Стоянов помоли БФС да му съдейства за самолет, възможно е да го мобилизират в армията на Израел!


Ексклузивно в SportLive! Емил Велев-Кокала: Йоан Стоянов помоли БФС да му съдейства за самолет, възможно е да го мобилизират в армията на Израел!
Снимка: Ivan Ivanoff / LAP.bg

4991 0

Българският национал Йоан Стоянов е блокиран в Израел и към момента не успява да се присъедини към селекцията на Младен Кръстаич за евроквалификацията с Литва и приятелската среща с Албания. В събота „лъвовете“ приемат  Литва, а на 17 октомври гостуват в Албания.

22-годишният защитник на Апоел Беер Шева не е бил сред българите, които вчера се качиха на правителствения самолет, извел десетки наши сънародници от Тел Авив.

Напрежението в региона отново ескалира, след като  Израел беше атакуван с хиляди ракети и с нахлули в страната по земя от Ивицата Газа  терористи от групировката „Хамас“. Правителството на премиера Бенямин Нетаняху обяви състояние на война. Започнаха и ответни удари по Газа, а жертвите и от двете страни постоянно нарастват.

Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев -Кокала е много близък със семейството на Стоянов, както и със самия роден национал. Той разказа пред SportLive.bg каква е ситуацията около 22-годишния краен защитник на националния отбор на България.

Преди малко говорих с Йони Стоянов. Той помоли да питам дали не могат да го качат на някой самолет. Ако може нещо от Футболната ни федерация да помогнат, защото вчера не го бяха качили на самолета“, обяви пред SportLive.bg Велев желанието на Йоан Стоянов.

По-рано вече се появи информация, че футболистът ще бъде прибран от град Беер Шева в България с правителствения самолет със съдействието на Българския футболен съюз и Външно министерство.

Знаете какво е положението в Израел. Йони е повикан за националния отбор на България и трябва да се яви. Ако там вече военните го спрат и му кажат, че трябва да се мобилизира, вече е друго. Това си е въпрос на държавата“, продължи той.

Припомняме, че Йоан Стоянов е роден в Пловдив, но от дете живее в Израел със семейството си. Той има и израелско гражданство.

 „В Израел има възможност до 45-годишна възраст да ги викнат в запас. Задължително е. Засега поне няма такава опция пред него. Момчето обаче трябва да лети за България“, разясни още Кокала.

Наскоро Стоянов стана първият българин, който вкара гол на Левски в европейските клубни турнири. Той се разписа за 1:1 на реванша на „Герена“ между „сините“ и Апоел Беер Шева, спечелен с 2:1 от родния тим. Левски отстрани израелците в третия квалификационен кръг на Лига на конференциите.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLIve! Емил Велев – Кокала обясни роднина ли му е Йоан Стоянов и отсече: Чака го добро футболно бъдеще

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички