Само в SportLive! Войн Войнов: Шансовете на Левски да отстрани Апоел Беер Шева са 51%


Само в SportLive! Войн Войнов: Шансовете на Левски да отстрани Апоел Беер Шева са 51%
Снимка: Официална Фейсбук страница на Левски

11181 0

Левски ще преследва класиране за плейофа в Лигата на конференциите. В четвъртък „сините“ приемат Апоел Беер Шева в реванша от третия квалификационен кръг на турнира. Първата среща в Израел завърши 0:0. Евентуалното последно препятствие пред столичния гранд за груповата фаза ще е Айнтрахт Франкфурт.

Бившият офанзивен халф на Левски Войн Войнов се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg преди ответната среща с израелците на стадион „Георги Аспарухов“. Трикратният шампион със „сините“ коментира актуалните теми около мача с Апоел Беер Шева, както и шансовете на любимия му клуб за шампионската титла у нас.

Ето какво сподели Войнов пред медията ни:

- Г-н Войнов, ще успее ли Левски да отстрани Апоел Беер Шева след сравнително добрия резултат и игра в първата среща в Израел?

- Естествено, че като човек, който обича Левски, искам да победим, независимо с колко. Важното е да спечелим реванша, за да имаме възможност да се изправим и срещу отбор от ранга на Айнтрахт Франкфурт. Така ще ни гледа и цяла Европа при евентуални сблъсъци с германците. Желанието ми е да победим в четвъртък.

- Едно е желанието, а друго реалността. Левски ли е фаворит преди реванша с израелците?

- Според мен няма фаворит в такъв мач. Мисля, че шансовете на Левски за краен успех са 51%, а на съперника – 49%. Предимството го давам най-вече заради публиката. Иначе имам уважение към нашия противник, защото знаем, че е добър отбор, но ние сме побеждавали и по силни тимове.

- Разбирам, че сте оптимист и заради 12-ия играч.

- Да. Абсолютно е така.

- Израелците имаха проблеми в предишния мач, след като звездата на тима Рамзи Сафури не игра, тъй като се сби със съотборник. Завръщането му за Апоел Беер Шева ще бъде ли проблем за „сините“.

- Сигурно ще е плюс за тях. От информацията, с която разполагаме, се вижда, че е добър футболист. Но пък след такъв вид наказание невинаги изявите са добри. Поради тази причина очаквам да не разгърне докрай възможностите си.

Костов със сигурност е запознат. Футболистите също. Мисля, че завръщането му няма да играе ключова роля в този мач.

- Ако приемем, че Левски ще отстрани Апоел Беер Шева, как оценявате шансовете срещу Айнтрахт Франкфурт?

- Не искам и да го мисля това. Най-напред ще бъда много щастлив първо да елиминираме Апоел Беер Шева. След това срещу такъв качествен европейски отбор вече е по-лесно, защото Левски няма какво да губи. Когато човек е освободен, винаги дава повече от това, което може.

- Левски започна да се представя сравнително добре в първенството, въпреки че регистрира и 2 поражения от началото на сезона. Забелязвате ли положителна промяна в отбора и възход?

- Естествено, че има. Особено в последните два мача имаше и умора, което изтъкна и треньорът Николай Костов. Но наистина се забелязваше много добре. Изключително положителното обаче беше, че Левски не отложи нито един двубой, докато другите отбори го направиха и отпаднаха някои от тях.

Кога щяхме да го видим това момче Преслав Бачев. Той е само на 17 години, но направи добра заявка за бъдещо утвърждаване в първия отбор. Това е правилният път – да има повече наши кадри.

- Убеден сте, че решението на Левски да не отлага мачовете си от шампионата поне до предстоящия реванш с Апоел Беер Шева е положително.

- Да. Абсолютно бях съгласен с решението на Костов да не се отлагат срещи от първенството. Искаме да играем в Европа с европейски отбори, а доколкото знам там нито един отбор не си отлага мачовете. Това е практика и мода в България, която аз никога не съм одобрявал. Когато има мачове през 3 дни, се дава възможност на много повече футболисти да ги видим на терена, тъй като остават недооцени. Те получават възможност да се докажат. А в тези отминали срещи се забеляза, че Левски може да разчита и на по-млади играчи.

-Това ли е пътят – да се дава шанс на млади български футболисти, а не да се залага на чужденци, които да се взимат на килограм?

- В Левски нещата са горе-долу по-добре в сравнение другите отбори. Визирам ЦСКА и Лудогорец, където има много повече чужденци. Тук вече роля има и финансовата страна. Поради тази причина според мен Левски трябва да залага повече на млади футболисти, тъй като не казано и че Левски трябва да стане шампион тази година. Когато целите са малко по-скромни, може да се дава път и на по-младите, за да имат гръбнак след година-две.

- Казахте по-скромни цели през този сезон. Докъде обаче трябва да  се простират все пак тези цели на Левски – възможно ли е да по-сериозен конкурент за титлата с оглед и на слабия старт на останалите претенденти?

-  Абсолютно. Аз го казвам това най-вече като по-скромни цели заради това, че Левски финансово е много, много по-скромен от другите отбори. Иначе като цели и задачи винаги за нашия отбор още от основаването му в България целта е била една – първо място и спечелване на Купата на България.

Сигурен съм, че за това си мечтаят и футболистите, и треньорите, а пък за публиката да не говорим.

- Постижимо ли е обаче още през тази кампания?

- Трудно ще бъде, но не и непостижимо. Видяхме какво правят другите отбори. За мен най-голямото разочарование е ЦСКА, а вероятно и за всички хора в България. Така че Левски спокойно може да се пребори за първото място, стига да има и малко късмет. Аз това винаги съм го казвал и ще продължа да го твърдя. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Емил Спасов направи любопитен намек за разногласията на „Герена“ и отсече: Левски прави нещо уникално! Сблъсъците с Айнтрахт ще са бонус!

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ВОЙН ВОЙНОВ В SPORTLIVE.BG 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички