Само в SportLive! Петър Курдов: Протестите срещу Боби Михайлов са всяко чудо за 3 дни! Новите стадиони на Ботев, Локо и Лудогорец са за ниво Втора Бундеслига


Само в SportLive! Петър Курдов: Протестите срещу Боби Михайлов са всяко чудо за 3 дни! Новите стадиони на Ботев, Локо и Лудогорец са за ниво Втора Бундеслига
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

7757 0

Невиждана драма се разигра преди евроквалификацията между националния отбор на България и Унгария. В крайна сметка след трагикомична сага двубоят ще се изиграе на Националния стадион „Васил Левски“ без публика.

Дебютният мач на новия селекционер на „лъвовете“ Илиан Илиев е в четвъртък и ще стартира от 19 часа. „Трикольорите“ вече загубиха шансове да се класират за Евро 2024 в Германия.

Феновете на българския футбол стягат мощен протест срещу ръководството на БФС. Именно той се превърна и в основаната причина за разразилата драма около арената за провеждане на двубоя с „маджарите“. Фактът, че няма да присъстват на трибуните не повлия на решението на родните привърженици за готвения мащабен протест срещу управлението на шефовете на футбола. Той ще се състои извън пределите на стадиона.

Бившият нападател на ЛевскиПетър Курдов, коментира пред SportLive.bg създалата се ситуация около утрешния двубой между България и Унгария. Той изрази мнението си за самата среща и очаквания протест срещу президента на БФС Борислав Михайлов.

ОЧАКВАНИЯТА ЗА БЪЛГАРИЯ - УНГАРИЯ

„Какво очаквам от мача? Не очаквам да се случи кой знае какво. Пожелавам от сърце на Илиан Илиев да направи така че нашият отбор да побеждава. Надявам се да започне още от този мач, за да дебютира успешно“, започна Курдов коментара си пред SportLive.bg.

ЗА ГОТВЕНИЯ ПРОТЕСТ СРЕЩУ БФС

Относно протестите, ще припомня, че аз вече си казах мнението за футболния съюз, респективно за Боби Михайлов. Пак обаче ще го повторя. Борислав Михайлов създаде един петзвезден комфорт на националния отбор и миналия път го казах пред Вашата медия, но ще го изрека отново. Нека Илиан като първи мач за него да попита някой притеснява ли ги футболистите в представителния тим на страната ни, за да не могат да побеждават и да играят. Да кажат заплашва ли ги някой с нещо. Да отговорят, за да вземем някакво отношение по въпроса.

Не съм съгласен всичко да се хвърля на главата на Боби Михайлов, защото той неговата работа си я върши. Що се отнася до стачките – всяко чудо за три дни“, обяви легендата на Левски.

БОБИ МИХАЙЛОВ МОЖЕ ДА БЪДЕ СМЕНЕН САМО НА КОНГРЕС

„Като футболен човек обаче ми се иска да кажа, че смяната на Боби Михайлов по принцип  може да стане, когато има Конгрес, защото и той е избран на Конгрес. Когато се насрочи нов и той не събере най-много гласове, тогава може да се случи. Сега са само някакви фалан фъстъци от хора, които едва ли не искат утре да седнат на стола му“, отсече той.

Нищо няма да се случи с магическа пръчка, ако ще Бербатов да дойде на незнам какъв кон. Просто нещата не стават от днеска за утре. Те са изпуснати още преди 30 години. Тук е моментът да кажа, че моя милост и юношеският национален отбор, в който играех през 1979-а година в Австрия станахме вицеевропейски шампиони. Оттогава са изминали 43 години, през които не се случва нищо – нито с младежкия национален отбор, нито с юношеските ни гарнитури, а да не говорим за първия отбор.

Ще се случи нещо положително, но ако отдолу излизат добри футболисти. Школите в България не работят. Наскоро Христо Стоичков излезе и каза: „Ние сме взели това или онова. Решили сме…“.Първо ще попитам кои са те. Нека да кажат и ние да се включим, защото това е правилния път. Ако става въпрос за детско-юношески школи, за полуинтернати, интернати и паралелки, ще кажа, че това наистина е пътят. Всичко друго ни показа какво е през тези вече 43 години.

В Пловдив примерно имаме 1500 деца, а дори може и повече. Да сте чули някой да е влязъл в мъжкия отбор някъде? Взимат се таксите от родителите, а родители чакат с нетърпение децата да станат като Марадона, но не става с магическа пръчка“, категоричен е бившият ни национал.

ОДОБРЯВА ЛИ ПРОТЕСТИТЕ?

Имам свое мнение за протестите. Друг е въпросът дали от това, което ще го изразя в публичното пространство, ще се трогне някой. Според мен нещата са много по-дълбоки. Аз смятам, че някой просто е решил да премахнат Боби Михайлов. Това обаче няма да стане никак лесно, защото си има правила.

Тази работа е същата като в парламента. Днес там искат оставката на правителството. Хората обаче излизат и гласуват. Те са избрани от Народното събрание, а тук в случая са избрани официално на Конгрес. По този начин може са случи. Нито ги поучавам, нито искам да пресолявам нещата. Организаторите и тези, които искат оставката на Михайлов, са ясни. Но този който дойде след него, пак ще кажа, че няма да има магическа пръчка.

Слушаме някакви голи обещания. Венци Стефанов взе отношение за Бербатов. Трябва да се знае, че тези, които искат сега да яхнат футболния съюз, са хора без всякакъв опит. Те не са водили никакви отбори в своята кариера, за да знаят или имат опита на такива като нас, които 30 години сме в калта и знаем къде, как и защо се случват работите. Гледайки интервютата му, с жестовете, които се е научил да прави, има хора, които не харесват това, което се опитва да прави. Така че ще видим какво предстои“, заяви той.

ОРБАН НАПРАВИ СТАДИОН ЗА 500 МЛН. ЕВРО, А НАШИТЕ НОВИ СЪОРЪЖЕНИЯ СА ЗА НИВО ВТОРА БУНДЕСЛИГА

Мисля, че ще загубим мача от Унгария, но това е друга тема. Все пак се надявам да се стигне до положителен резултат в дебюта на Илиан Илиев. Друго обаче ми направи впечатление. Видяхте ли какъв стадион направи г-н Виктор Орбан в Будапеща? Това съоръжение струва 500 млн. евро. А ние какво имаме?  Стадионите на Локомотив Пловдив и на Ботев Пловдив са направени като за един средно статистически отбор от Втора Бундеслига. Както и стадионът на Лудогорец в Разград. Те са ниво за второто ниво на германския футбол. Бил съм достатъчно на специализации в Германия и знам на Леверкузен, на Байерн  Мюнхен за какво става на въпрос. Да не говорим пък за италианските или за испанските стадиони, завърши Курдов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш селекционер на младежите избухна: БФС може да поиска да играем и на „Бар Гранде“ с Унгария!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички