Само в SportLive! Петър Курдов отсече: Уелтън не е някакъв страшен футболист! Левски не става много по-различен с него


Само в SportLive! Петър Курдов отсече: Уелтън не е някакъв страшен футболист! Левски не става много по-различен с него
Снимка: Levski.bg

8266 0

Левски гостува на ЦСКА 1948 в среща от 16-ия кръг на Първа лига. Хората на Николай Костов се издъниха при последните си две гостувания в шампионата. Те първо паднаха от Берое с 1:2, а след това направиха 0:0 с Арда в Кърджали.

Издънките в последните две срещи от шампионата отново отдалечиха Левски от първото място, за което на „Герена“ очевидно се размечтаха през настоящата кампания.

Бившият нападател на „сините“ Петър Курдов сподели пред SportLive.bg очакванията си за сблъсъка с ЦСКА 1948 на стадиона в Бистрица.

ОЧАКВАМ ЛЕВСКИ ДА ПОБЕДИ, НО ЩЕ БЪДЕ МНОГО ТЕЖКО

Какво да очаквам? Разбира се, че очаквам Левски да победи. Тази победа обаче няма да дойде само с голи приказки. С оглед на това, което показваме в последно време, както и самият Костов каза:"Много рано бихме камбаната, че имаме апетити за шампионската титла“. С тази игра едва ли ще се получи“, започна коментара си пред SportLive.bg Курдов.

Имайки предвид, че ще играем срещу отбора на ЦСКА, колкото и да не са ЦСКА, те пак с този мач ще гледат да спасят годината. Знаем какви са дербитата между „сини“ и „червени“. Поради тази причина няма да е никак лесно“, продължи той.

Трикратният шампион с Левски коментира и факта, че „сините“ нямат победа над ЦСКА 1948 в последните 4 мача между двата отбора. На старта на настоящия сезон „червените“ ги сразиха насред „Герена“ с  2:1.

„Когато се сложат и всички тези факти, смятам, че двубоят ще бъде изключително тежък. Ако някой си въобразява, че ще минем едва ли не на парад, се лъже. Ако се повтори мачът срещу Арда Кърджали, мисля, че ще загубим“, категоричен е бившият нападател.

ЛИПСАТА НА УЕЛТЪН

Хубаво говорим за липсата на Уелтън, но и треньорът на ЦСКА 1948 обяви, че се стягат за сериозен мач, независимо дали бразилският футболист на Левски ще играе.

Аз продължавам да отстоявам позицията си, че един отбор не може да зависи от един футболист, колкото и да е добър и колкото и някои да си изтриват нещата с него. Той не е някакъв страшен футболист, каквито помним от близкото минало и без които да кажем, че една птичка пролет не прави, но когато тази птичка я няма, съвсем нищо не се случва.

Стига с този Уелтън! Видяхме ги когато той играе и когато не играе. Отборът не е кой знае колко по-добре от това, което го познаваме“, отговори той на въпрос за осезаемата липса на Уелтън в последните мачове на Левски.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Петър Курдов: Костов се хвърли на амбразурата, някои футболисти не са за Левски

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИЗКАЗВАНЕТО НА ПЕТЪР КУРДОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички