Само в SportLive! Емил Велев - Кокала похвали Стилиян Петров за организацията на „Мача на Надеждата“ и вдъхна кураж на Петър Хубчев


Само в SportLive! Емил Велев - Кокала похвали Стилиян Петров за организацията на „Мача на Надеждата“ и вдъхна кураж на Петър Хубчев
Снимка: Ilian Telkedjiev LAP.bg

4395 0

Навръх Деня на Съединението на България се проведе благородната инициатива Мач на Надеждата“, организирана от бившия капитан на националния отбор на България Стилиян Петров и фондацията му в подкрепа на хората, борещи се с онкологични заболявания.

Грандиозният мач уважиха куп легенди на българския и световния футбол. По време на срещата на Националния стадион „Васил Левски“, завършила при зрелищния резултат 3:3, всички изразиха и подкрепата си към героя от САЩ 94 Петър Хубчев, който се бори с коварната болест.

Емил Велев – Кокала сподели мнението си пред SportLive.bg за случилото се по време на благородната кауза.

- Г-н Велев, какви са впечатленията и мнението Ви за „Мача на Надеждата“, проведен навръх Деня на Съединението на България и организиран от Стилиян Петров в подкрепа на хората, борещи се с онкологични заболявания?

- Наистина хубава и благородна инициатива. Дойдоха и много хора. Инициативата е на Стилиян Петров, който има такава фондация. На никого не пожелаваме да мине през подобно изпитание.

Хубавото е, че се е сетил да организира подобно събитие, за да подпомогне и други хора, които са в такава беда.

Единствено, ако беше малко по-нормален стадиона щеше да е по-добре. Това не е стадион за футболен мач. Ако беше по-малък, сигурно щеше да се напълни повече и да има повече желаещи. Единствено цените на билетите са били по-скъпи, поне така си мисля. Ако бяха малко по-евтини, може би щяха да дойдат повече хора. Едното за сметка на другото.

- Споделяте ли мнението, че тази прекрасна инициатива трябва да повлече крак и да има повече подобни събития?

- Разбира се. Това ще е много хубаво да се помогне на хората. Видяхме, че се бяха потрудили доста по организацията на събитието. Всичко стана много добре.

- Героят от САЩ 94 Петър Хубчев води битка с коварното заболяване. Разговаряхте ли с него?

- Да. Разговарях с него. Той си е в Германия. Бори се със заболяването. Стискам му палци и му пожелавам да се излекува, защото тази болест наистина е много коварна и тежка.

Говорих с него, ако мога да му съдействам с нещо в Израел. Там има доста сериозни специалисти. В момента той си провежда лечение в Германия. Дано се пребори с болестта.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кокала посочи кой играч е подходящ за националния и избухна: България стана аматьорски отбор, аматьорите подбират повече футболистите  

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички