Само в SportLive! Димитър Димитров-Херо апелира към обществеността и обяви: Каузите като „Мач на Надеждата“ трябва да са по-чести в България


Само в SportLive! Димитър Димитров-Херо апелира към обществеността и обяви: Каузите като „Мач на Надеждата“ трябва да са по-чести в България
Снимка: beroe.bg

7304 0

Българската общественост ще стане съпричастна на невиждана у нас благотворителна инициатива навръх празника на Съединението на България. На Националния стадион „Васил Левски“ ще се състои „Мач на Надеждата“. Събитието е организирано от бившия капитан на „трикольорите“ Стилиян Петров и неговата фондация. То е в подкрепя на хората, борещи се с онкологични заболявания.

Един срещу друг на терена в грандиозния мач ще излязат звездните отбори на велики български футболисти и големи имена на световния футбол, уважили поканата на Стенли, който се пребори с коварната болест. Благотворителният двубой ще се проведе от 17 часа днес.

Селекционер на родните футболни величия ще е Димитър Димитров – Херо, който е един най-реномираните ни специалисти през последните почти 30 години. Опитният наставник също спечели битката срещу тежката диагноза. Димитров се съгласи да сподели мнението си пред SportLive.bg за инициативата „Мач на Надеждата“ и изрази подкрепата си към героя от САЩ’94 Петър Хубчев, който води битка с коварното заболяване.

Ето какво заяви Херо пред медията ни:

- Г-н Димитров, ще бъдете част от благотворителната инициатива на Стилиян Петров – „Мач на Надеждата“. Какво е мнението Ви за каузата и какви чувства изникват във Вас преди събитието?

- Естествено, че мнението ми е положително. Няма как да бъде друго. Това е изключително благородна кауза.

Аз се чувствам като част от това нещо, защото съм минал през този път. В момента подобни начинания и каузи в България са малко. Според мен те трябва да бъдат по-чести, за да дават надежда и вяра на хората, които се борят с тази коварна болест.

- Надявате ли се, че този благотворителен мач ще повлече крак за нови подобни инициативи?

- Искрено се надявам. Спомням си мача, който направи Стилиян Петров в Шотландия на стадиона на Селтик. Съоръжението беше изпълнено до краен предел с 50 000 души. Надявам се и при нас да е същото.

- Вие сте селекционер на състава на българските звезди, които ще вземат участие в срещата. Какво е усещането да сте на треньорската скамейка в такава футболна среща?

- Футболът като че ли остава на втори план. Най-важното е благородната идея, за която сме се събрали всички – да помогнем за една кауза, която заслужава уважение.

- На терена на Националния стадион „Васил Левски“ ще излезе истинско съзвездие от бивши български и чуждестранни футболисти. Ще бъдете отново треньор на едни от най-великите родни играчи начело с Христо Стоичков, Красимир Балъков, Димитър Бербатов, Стилиян Петров и куп други, които са прославили България.

- За всеки ще бъде огромна чест да е треньор на такива футболисти.

- За съжаление ще липсва един голям славен български футболист – Петър Хубчев, за когото се разбра, че страда от онкологично заболяване. Какво бихте му казал за битката, която води в момента?

- Ще го подкрепя. Писах му на личния телефон. Знам какво е тази подкрепа и положителна енергия, която човек получава в такъв момент от хората.

На мен специално като личен пример мога да кажа, че ми подейства изключително положително. Надявам се и ние по този начин да подействаме на Петър Хубчев.

- Как сте Вие сега, след като преминахте през този тежък път?

- Добре съм. Може да се каже, че преди „Мача на Надеждата“ чувствата в мен наистина са по-силни. Спомням си момента, когато боледувах и усещах положителната енергия от хората, за което им благодаря от все сърце.

- Какъв е призивът Ви към българската общественост преди благотворителния мач?

- Моят апел е да напълнят стадиона, защото това е изключително благородна идея. Това ще подпомогне малко хората, които се борят с тази тежка болест.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Димитър Димитров – Херо разкри за оферти към него и сподели предпочитанията си

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички