Младен Кръстаич каза дали му е поставен ултиматум, България ще играе по-офанзивно срещу Литва


Младен Кръстаич каза дали му е поставен ултиматум, България ще играе по-офанзивно срещу Литва
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1890 0

Старши треньорът на националния ни отбор по футбол - Младен Кръстаич, даде пресконференция преди утрешната (14-и октомври) евроквалификация срещу Литва!

*Двубоят на стадион "Васил Левски" е с начален час 19:00, а "лъвовете" са на предпоследното четвърто място в Група "G" с актив от 2 точки и вече нямат шанс да се класират за големия форум в Германия през 2024-та година.

"Със сигурност ни очаква тежък мач. Отборът на Литва е много дисциплиниран и тича много. Няма да е лесно, но предвид това как играхме срещу тях в първия мач, срещу Сърбия, срещу Черна гора - очаквам да покажем самочувствие, едно добро лице и да търсим победата", започна Кръстаич.

"Както в двата мача с Черна гора и със Сърбия - допуснахме еднакви грешки. Имахме достатъчно положения, но не се възползвахме от шансовете си. Това е наша слабост. В такива мачове и половин шанс да имаш - трябва да се възползваш от него. Не трябва да допускаме леки грешки и голове в края. Знам, че резултатите се помнят. Ако бяхме взели точките, сега щеше да се говори по съвсем различен начин. Но аз нямам никакви забележки към играчите - виждам как се трудят. За съжаление в момента резултатите не са на наша страна", призна селекционерът на България.

"Без значение от резултатите, пак повтарям - аз съм доволен от начина, по който тренират играчите. Всичко негативно трябва да е на моя гръб, а всичко позитивно - за футболистите. Така е от първия ден, в който съм тук".

"Ще подходим по-офанзивно утре. Разбира се, винаги играеш толкова, колкото ти позволи противникът. Очаквам да сме по-спокойни и да се възползваме от шансове си", продължи Младен Кръстаич.

"Не крием нищо от вас. Доволен съм от работата на играчите. Ако бяхме взели точките, които заслужавахме и не бяхме получили късните голове срещу Сърбия и Черна гора, сега ситуацията щеше да е много различна и щяхме да имаме сериозни шансове да се борим за първите две места".

"Липсват ни четирима играчи, в сравнение с последния лагер. Нашият стил е офанзивен, искаме да показваме висока преса. Трябва да покажем желание да се борим, да покажем позитивна енергия. В защита да сме по-концентрирани, особено в края на мачовете. Трябва да сме наясно, че се играе докато съдията не свири края", призова старши треньорът на "лъвовете" и за финал отговори на въпрос дали му е поставен някакъв ултиматум от БФС за утрешния мач:

"Не. Във всеки мач имам ултиматум да побеждавам. Като бях играч във всеки мач търсех победата. Така е и като треньор. Това беше и моят ултиматум към играчите", отсече малко троснато Младен Кръстаич.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ -

"Всички вярват, че ще бием": Според Кирил Десподов България показва скорост, преса и израстване!

Със завиден интерес към родния футбол: Селекционерът на Литва засипа с похвали националите ни!

Литовец от Ботев Пловдив каза кои са силните страни на българските футболисти!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички