Литовец от Ботев Пловдив каза кои са силните страни на българските футболисти


Литовец от Ботев Пловдив каза кои са силните страни на българските футболисти
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

979 0

Нападателят на Ботев Пловдив - Фаустас Степонавичюс, говори преди предстоящия двубой на неговата родина Литва с България. Двата тима излизат един срещу друг в евроквалификация в събота (14.10) от 19:00 часа.

Какво предстои?

Срещата на стадион "Васил Левски" ще бъде по-скоро въпрос на чест и престиж. И двата отбора са много далеч (на 8 точки) от челните 2 позиции в своята Група "G", където са Унгария и Сърбия с по 10 пункта на сметката си.

Въпреки това и очевидно ниското ниво на "лъвовете", Степонавичюс похвали родния футбол. Той е част от "канарчетата" от около 3 месеца, но вярва, че е осъзнал силните страни на българските играчи.

Кои са те?

“Както казах в интервю наскоро, още първите ми впечатления от тренировките в България са, че играчите са доста силни физически, доста здрави", започна нападателят на специална пресконференция по повода и продължи.

"Прави ми впечатление, че в първите 5-10 минути започват силно, много здраво, опитват се да изплашат съперника. Футболистите са добре сложени физически. Но ние имаме своите качества и ще опитаме да вземем трите точки, колкото и да е трудно", допълни още той.

Какви впечатления и очаквания сподели треньорът на Литва Едгарас Янкаускас?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички