Със завиден интерес към родния футбол: Селекционерът на Литва засипа с похвали националите ни


Със завиден интерес към родния футбол: Селекционерът на Литва засипа с похвали националите ни
Снимка: Getty Images

564 0

Селекционерът на литовския национален отбор Едгарас Янкаускас говори преди мача с националния отбор на България от група G за квалификации за Евро 2024. На 14-и октомври литовците гостуват на България в София, а три дни по-късно приемат Унгария. Литва и България са с равен брой точки - 2. 

Познания към българския футбол

Янкаускас показа знания относно не само нашия тим, но и заяви, че е гледал двубои от българското първенство.Направи и съпоставка с Унгария, чийто тим е също в нашата група. "Разликата между унгарци и българи е наистина осезаема. Унгарците в момента се радват на футболен бум и формално са по-силната опозиция, но българите ще бъдат също толкова опасни.

Имах възможността да гледам доста мачове от българското първенство, защото те са наши съперници, там играе нашият футболист Фаустас Степонавичус. Атмосферата, която сега обгръща българския футбол е впечатляваща, не изостава много от най-силните европейски клубни първенства. Националите им имат доста игрова практика, така че може би нямат известни имена като унгарците, но наистина са качествени състезатели", заяви той на официалната пресконференция.

"Кирил Десподов наскоро премина в ПАОК Солун, Илия Груев - в Лийдс Юнайтед, няколко играчи са в Серия А и Серия Б в Италия. Българите също не могат да спечелят вече пет мача, така че също са отбор, жаден за победи. Сериозен противник, който познаваме добре. Очаква ни сериозен мач с пряк съперник в класирането", допълни още той.

Има едно основно притеснение

Той има едно притеснение преди мача, а именно че голяма част от литовците зад граница са с доста ограничен игрови опит. "Повечето наши футболисти, които играят в чужбина, може би с изключение на Викинтас Сливка, получават малко игрови минути. Юстас Ласицкас също получи 90 минути тази седмица за първи път този сезон. Бихме искали нашите легионери да имат повече време на терена. Но дори и без него, отчитаме факта, че те тренират с професионалисти от най-високо ниво.

В състава се завръща Едгарас Уткус, което е повече от добра новина за отбора. "Както и всички играчи, Уткус е важна единица, особено на позицията, която е най-уязвима за нас. Последният мач срещу Сърбия показа, че имаме проблеми там и те трябва да бъдат решени. Твърде лесно позволяваме голове или удари към вратата от тези зони. А изграждането на атаки с него е плюс за отбора", заяви cелекционерът на литовците Янкаускас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички