"Всички вярват, че ще бием": Според Кирил Десподов България показва скорост, преса и израстване


"Всички вярват, че ще бием": Според Кирил Десподов България показва скорост, преса и израстване
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1223 0

Капитанът на националния отбор по футбол на България - Кирил Десподов, сподели очакванията си за предстоящия двубой срещу Литва от квалификациите за Евро 2024 г.

"Лъвовете" посрещат на стадион "Васил Левски" литовците в събота (14.10) от 19:00 часа. Към момента нашият тим заема предпоследното 4-о място с 2 точки в актива си. С толкова, но с по-лоша голова разлика е и предстоящият му опонент.

Каква е настройката сред националите?

"Пожелавам успех на младежите срещу Германия. По принцип очакванията не би трябвало да ни затормозяват. Всички вярват, че ще спечелим утрешния мач. Повечето хора желаят да е с лекота. Няма лесни мачове, това е реалността. Там не успяхме да ги победим, въпреки че направихме всичко възможно", започна Кирил Десподов и продължи със силните страни на отбора.

Към момента българските национали нямат победа в групите на квалификациите за Европейското първенство догодина. "Лъвовете" записаха 2 равенства и 4 загуби. Въпреки това, според крилото, тимът демонстрира израстване.

"Надявам се утре да ни влязат положенията, каквито съм сигурен, че ще имаме и да се поздрави с успех. Не мисля, че отборът играе лошо, дори напротив – играем атакуващ футбол, без страх, пресираме високо. Преди това не го правихме често, но сега се изисква от нас", каза той.

"Треньорите искат младите играчи да играят красив футбол, с много притежание на топката. В последните мачове имахме малшанс срещу Сърбия и Черна гора. Допуснахме голове в последните минути. Ако не беше така, сигурно щеше да има повече настроение сред нас и да сме по-позитивни. Сега всичко е негативно към нас, но това не трябва да ни сваля психически.

По-опитните говорим с по-младите и обясняваме, че само с победи може да се върне позитивното мислене в хората. Вие сте тези, които ни гледате под лупа и пишете", добави нападателят и обърна внимание на завръщането си на националния стадион.

"От две години не сме играли на „Васил Левски“. Хубаво е да се върнем, но аз мисля, че и на другите стадиони не беше лошо. Тревната настилка и атмосферата бяха добри. Надявам се утре да дойдат повече хора. Играли сме доста мачове тук и се надявам утре да се върнем с победа.

Вкарвали сме преди, но е важно да го направим и утре. Няма значение дали е Литва, или някой друг. Трябва да си вярваме, че ще успеем да отбележим повече голове от тях. Важно какво ще стане утре, гледаме в перспектива“, завърши Кирил Десподов.

Какви очаквания сподели националният селекционер Младен Кръстаич?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички