Марков: Този БФС и някои клубни шефове направиха треньорската професия незначителна


Марков: Този БФС и някои клубни шефове направиха треньорската професия незначителна
Снимка: БГНЕС

913 0

Големият бивш български футболист и треньор - Пламен Марков, обяви, че няма надежда за националния отбор, тъй като БФС сменя треньорите, но ръководството им остава същото.

Бившият директор в ЦСКА посочи, че настоящите футболни ръководители и някои клубни собственици са направили треньорската професия "незначителна". Марков е последният треньор, класирал България на голям форум - Евро 2004.

"Нещата не се се получават с надежда. Аз вече нямам такава, защото добре познавам системата и хората, които управляват футболния съюз. Повече от 10 години коментирам въпроса за националния отбор и положението не се променя", коментира той пред "България Днес".

"Няма да оценявам Кръстаич, зашото не аз съм човекът, който трябва да го направи, а тези, които са му ръководители и са го назначили. Не съм негов фен и не го оправдавам, но защитавам треньорската професия. Тези ръководители на футбола, както и някои от клубните управници, направиха треньорите незначителни. От най-важната роля във футбола я превърнаха в най-маловажната", категоричен е Марков.

"Сега са смениха десетки треньори, а развитието го няма. Треньорите се сменят, а ръководството остава. Те смятат, че са безгрешни и все ние сме проблемът. Сега очаквам да се назначи нов наставник", заключи бившият национален селекционер. По-рано друга легенда на ЦСКА критикува БФС, че не освобождава Кръстаич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички