Легендарният голмайстор Пламен Гетов: Групата на България не е лека, не трябва да очакваме много


Легендарният голмайстор Пламен Гетов: Групата на България не е лека, не трябва да очакваме много
Снимка: Facebook / BulgarianNationalTeam

2547 0

Легендарният нападател - Пламен Гетов, коментира групата, в която националният отбор на България попадна, по пътя си към Евро 2024. Според голмайстора, съперниците на България не са леки и самият той не таи големи надежди за краен успех.

"Лека група и леки съперници за България нямаше как да има, след като в трите урни преди нашата бяха по-силни отбори. Каквото и да беше отредил жребият, ще бъде тежко. Бих искал да припомня, че неотдавна Унгария победи като гост Германия, а Сърбия ще играе на Световното първенство в Катар, което започва другия месец", заяви пред "efirbet" Гетов.

Какви за възможностите на България и има ли лъч светлина за отбора след видната промяна в него?

"Предвид това, което представлява националният ни отбор през последните години, ние не трябва да имаме големи очаквания, за да не претърпим впоследствие огромно разочарование. Хубаво ще бъде обаче, ако българският отбор покаже развитие", каза бившият таран, след което коментира и възможността за класиране на Европейското чрез третото място в класирането.

"Вижте, нека да не натоварваме или обременяваме предварително националите и щаба. Има повече от пет месеца до първия мач с Черна гора, имат достатъчно време да се подготвят, да изиграят контроли и играчите да свикнат с изискванията на новия селекционер.

Рано е да се дават оценки и да се правят анализи. Хубавото е, че взехме две победи, но от друга страна ние просто доиграхме един неуспешен за нас турнир.

За решението на Младен Кръстаич да налага млади футболисти от чужди първенства и нуждата от по-опитни такива

"Щом ги е поканил, значи той има представа за качествата им. Но след като тепърва предстоят мачовете под напрежение за нас, наред с подмладяването, все си мисля, че ще бъдат извикани и по-опитни изпълнители. Такива, които са в добро моментно състояние в нашето първенство.

Не е коректно да споменавам имена, но в първенството ни има няколко рутинирани футболисти, които от началото на сезона, са лидери на своите тимове, не само с важните си голове, а и с цялостното си представяне и влияние, което оказват върху другите в колектива. Неслучайно техните отбори са в челото", завърши Пламен Гетов.

Ето кои две млади надежди най-вероятно ще получат повиквателни от Кръстаич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички