Красимир Балъков: Младен Кръстаич е точният човек в точното време, групата за Евро 2024 е окей


Красимир Балъков: Младен Кръстаич е точният човек в точното време, групата за Евро 2024 е окей
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

1625 0

Един от най-великите полузащитници в историята на българския футбол - Красимир Балъков, сподели впечатленията си от работата на националния селекционер Младен Кръстаич до момента. 

Пред медиите легендарният бивш национал заяви, че сърбинът е правилният човек за поста. Той беше категоричен, че решенията, които специалистът взима, са тези, от които се нуждае България, след последните почти две десетилетия.

"Младен Кръстаич е правилният човек в правилното време, с правилния подбор. Близо 20 години слушам коментари на бивши, настоящи треньори, специалисти, футболисти, че в националния отбор трябва да играят тези футболисти, които са в най-добро състояние. Това наистина е така, но след като 18 години не сме се класирали на голям световен форум, значи е дошло време да се направи точно това, което Кръстаич направи с отбора - пълно подмладяване", заяви Балъков.

"Разбира се, той винаги може в отделни мачове да привлече някои от т.нар. играчи в топ форма в първенството, които не са толкова млади, ако на него му е необходимо в даден момент. Като цяло съм доволен, че в този момент се подмладява отборът", допълни още той, споделяйки за шансовете на България да се класира на Евро 2024.

"Всичко сме опитвали досега, включително и аз. Да правим подбор с най-добрите футболисти, които има за момента и нищо не се получи. Така че това е правилният път. Трудно е да се каже дали групата е преодолима, но във всички случаи е окей. Сърбите са много силен отбор, унгарците също, но лично предпочитам Сърбия и Унгария пред Англия и Франция и други топ нации, на чието ниво не сме в момента", завърши Красимир Балъков.

Ето кои две родни надежди от чужбина се очаква да привика Младен Кръстаич

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички