Бивш селекционер на България похвали Младен Кръстаич и заяви, че голяма част от родните треньори са 'употребени'


Бивш селекционер на България похвали Младен Кръстаич и заяви, че голяма част от родните треньори са 'употребени'
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

1897 0

Бившият старши треньор на националния ни отбор по футбол - Пламен Марков, заяви в интервю пред "БНТ", че жребият на "лъвовете" за квалификациите по пътя към Евро 2024 е добър, но предупреди да не се демонстрира излишен оптимизъм.

Последният селекционер, класирал България за голям форум (Евро 2004), е на мнение, че въпреки че сме избегнали най-силните отбори, не можем да си позволим подценяване на който и да е било:

"Особено Унгария в последно време показва едно сериозно възходящо развитие. Сърбия, която традиционно е един от факторите в европейския и в немалко случаи - и в световния футбол, е отбор, срещу който трябва да се играе с пълни сили и възможности. Още повече, че през последните години ние вървим по низходяща линия".

65-годишният Марков назова и какво му прави добро впечатление в новия треньор Младен Кръстаич и допълни, че у нас също има добри специалисти, но по-голямата част от тях са "употребени вече": "Прави добро впечатление начинът, по който той процедира с набиране на млади футболисти, на хора, които не са участвали досега в отбора. Моето мнение е, че в България има доста качествени специалисти, а по-голямата част са употребени вече, било то на клубно или национално ниво".

ВИЖТЕ ОЩЕ - Пълен график на България за мачовете срещу Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва по пътя към ЕВРО 2024 (по дати и часове)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички