Жесток бой от Локомотив Пловдив и европейски триумф в Левски: Дисекция на дебютите на Илиан Илиев


Жесток бой от Локомотив Пловдив и европейски триумф в Левски: Дисекция на дебютите на Илиан Илиев
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

19975 0

Безспорно Илиан Илиев зарадва българските фенове, след като прие предложението да поеме националния отбор по футбол на България. На родния специалист, доказал се на няколко места, му предстои дебютна среща с "лъвовете", която ще е срещу Унгария на "Васил Левски" на 16 ноември. В настоящия материал ще Ви запознаем с всички дебютни мачове на Илиев като треньор към момента.

Какво говорят първите двубои за успеваемостта на Илиев?

Всеки един треньор иска да започне силно в новия си клуб и да зададе тона на работа още с началото на своя период в дадения отбор. Илиан Илиев завинаги ще остане като един от най-добрите наставници, които нашата страна е виждала, но когато заговорим за дебютни мачове - статистиката му не е толкова впечатляваща.

Звучният шамар на старта

Илиев стартира като треньор в Черно море през сезон 2003/04, а първата му среща е кошмарна, тъй като "моряците" губят с 8:1 от "смърфовете". Въпреки боя от бъдещия шампион - варненци съумяват да завършат силно и да се класират на шестата позиция в тогавашната "А група".

Два сезона по-късно Илиев стартира в Берое и отново не успява да впечатли с първия си мач. "Заралии" правят 1:1 с Марек и в крайна сметка завършват сезон 2004/05 на десетата позиция. 

Лаврите в Левски

След Берое българският специалист поема Левски. Изпитанието пред Илиев е голямо, защото му предстои евросблъсък със Сараево във втория квалификационен кръг на Лига Европа и то у дома. "Сините" съумяват да победят с минималното 1:0, но седмица по-късно биват сразени с 3:1 и отпадат от надпреварата. През пролетта на 2013-а Илиев напуска "Герена" след едва 26 мача начело.

Следващото приключение на Илиев е в Локомотив Пловдив. Там той отново стартира с голямо изпитание - гостуване на Лудогорец (1 март 2016-а), което е загубено с 0:2. Специалистът се задържа на поста си до декември и след това акостира във Верея, където в първата си среща прави 0:0 с градския съперник и един от бившите си тимове - Берое.

Не е тайна, че 55-годишният наставник поема "лъвовете" в труден момент - след скандал преди мача с Унгария, въпреки това Илиан Илиев вече е взел огромно решение за бъдещето на националния отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички