Голгота, прецедент, последствия: В Унгария опитаха да подредят хаоса в България


Голгота, прецедент, последствия: В Унгария опитаха да подредят хаоса в България
Снимка: LAP.BG

3819 0

Бе същинско изпитание за унгарските медии да запознаят сънародниците си с това, което се случваше покрай евроквалификацията и гостуването им в България. Все пак вече е ясно - сблъсъкът ще се състои на Националния стадион "Васил Левски".

Как в Унгария обобщиха всичко, случило се в България

Местните издания с въздишка обявяват края на сагата, като в някои от тях се поставят и заключения и се използват думи като "голгота" и определения като "прецедент във футбола". Csakfoci.hu пък дори заговори за последствията у нас.

От изданието се позовават на думите на министъра на младежта и спорта в България Димитър Илиев. Те пишат, че тепърва ще има разследвания и че отговорниците за случващото се ще понесат своите последствия.

"Голготата", която се развиваше в продължение на дни, намери своя край. Най-сетне бе взето решение, като България - Унгария ще се играе, но не в Пловдив. Срещата бе преместена на предишната локация - София, но отново ще бъде без фенове" - пък пише друго водещо издание - M4sport.hu.

От Szovetseg.mlsz.hu пък определят това, на което са станали свидетели, като "ситуация без прецедент в международния футбол". Там напомнят всичките промени и как срещата била преместена от София в Пловдив, а после в Кърджали, като накрая отново в крайна сметка ще се състои в столицата.

Разбира се, всички издания не пропускат да споделят и позицията на местната футболна федерация. Унгарците се изказаха доста критичко срещу колегите си от родната централа. Унгарската федерация съсипа БФС от критики и заключи, че не могат да организират дори "семейна почивка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички