Йордан Лечков 'ЗА' публика, но и билети по 100 лева: Нека хората си платят, да влязат на трибуните и там да скандират


Йордан Лечков 'ЗА' публика, но и билети по 100 лева: Нека хората си платят, да влязат на трибуните и там да скандират
Снимка: БФС

5389 0

Легендарният футболист Йордан Лечков, който е член на Изпълкома на БФС, бе гост в предаването "Тази сутрин" по БТВ, където коментира горещата тема от последните дни - събитията около евроквалификацията между България и Унгария.

'ЗА' публика, но билети по 100 лева

"Ние сме член на УЕФА. Тя организира мачовете от квалификациите за европейското първенство. УЕФА е получила сигнал от СДВР и взима решението да се играе без публика. Ние сме длъжни да уведомим УЕФА. Допитахме сме до СДВР, тъй като заради съвременните технологии разбираме, че има опасност нещо да се случи по време на мача. Моето лично мнение е, че трябва да има публика, но в случая не аз взимам решение", обясни в началото Лечков, цитиран от "Блиц", а след това допълни:

"Съвсем нормално е да се вика оставка. Но не е нормално да се пречи на организирането на мача. Аз считам, че когато се очаква да има напрежение на срещата, трябва да се вдигне цената на билетите. Нека хората си платят по 100 лева, да влязат на трибуните и там да скандират".

"Президентът на БФС се избира от клубовете и техните представители на конгреса, а не от запалянковците. Не е най-важната тема, че ще се играе без публика, защото на последния ни домакински мач в София имаше 2-3000 човека", припомни бившият футболист на ЦСКА.

"Когато наближи мач на националите, се говори за едно и също, а не за политика. Защо като китайска капка дълбаем само на едно и също място. Трябва да стане ясно на всички, че решението за преместването на мача и мястото на провеждането му е на УЕФА, а не на БФС".

"И този премиер ще си отиде"

След това 56-годишният Лечков се изказа критично по адрес на държавата: "Точно в този момент е голямо изкушението да се коментира футбола. Дайте да обесим Боби Михайлов, ако това ще промени обстановката в България.... Вчера и премиерът Дянков говори за футбол. И този премиер ще си отиде, а стадион няма да има. Колко премиери минаха и всички обещаваха".

"Трябва да се създадат условия. Ние искаме промяна в законодателството и да се признават разходите на хората, които инвестират в спорт и култура. Държавата е мащеха за футбола. Аз ще си подам оставката, когато видя реален проект за нов национален стадион. В България за толкова години не е имало никакъв проект за стадион, а не да бъде построен", завърши членът на Изпълкома на БФС.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Измислиха нов план за протеста срещу БФС, чакат подкрепа и от феновете на Унгария!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички