Илия Груев отсече: Тъп гол, не е лесно, когато 10 човека стоят в своята половина


Илия Груев отсече: Тъп гол, не е лесно, когато 10 човека стоят в своята половина
Снимка: Ivan Ivanoff / LAP.bg

8058 0

Полузащитникът на България - Илия Груев, коментира впечатленията си от лошия старт на "лъвовете" в квалификациите за Европейското първенство през 2024-а година в Германия.

Родните национали допуснаха поражение с 0:1 в Разград в двубой от първия кръг на квалификациите срещу Черна гора. Срещата можеше да се стече по коренно различен начин, ако именно Груев бе съумял да открие резултата през първото полувреме след пас на Кирил Десподов, оставящ го очи в очи с противниковия страж. Именно този си пропуск халфът отличи като важна част от поражението.

Как видя халфът срещата?

"Не беше лек мач, Черна гора бяха много добре подготвени. Играхме добре. Тук-там имахме грешки, които доведоха до техни контраатаки. При 0:0 трябваше да вкарам, изпуснах този шанс. После натискахме, натискахме и ни вкараха много "тъп" гол, какъвто не трябва да допускаме. Много жалко, защото, мисля, хората видяха, че има воля, че има енергия. Не трябва да мислим негативно, след два дни играем в Унгария. Продължаваме напред, това е футболът", заяви Груев след срещата и "жегна" съперника.

Черна гора с 10 в защита?

"Не е лесно, когато 10 човека са зад топката и стоят в своята половина. Имахме 2-3 ситуации, на това ниво, това получаваш. Тези, които имаме, трябва да ги вкарваме, за да взимаме подобни мачове", добави той, споделяйки впечатленията си от ролята на централен бранител.

Преквалифициран централен защитник

"И в Бундеслигата веднъж играх като централен защитник, не е проблем. Където ме пусне треньорът. На полувремето ми каза, че евентуално ще ме сложи там. Аз му отвърнах, че няма проблем.

Черна гора стояха много близо един до друг. Не мисля, че се страхувахме, защото на такова ниво трябва да играеш умно. Ако правиш грешки, стават контраатаки. Знаем, че ще е по-трудно. Унгария е добър, здрав отбор. Трябва да излезем напълно концентрирани", завърши Илия Груев.

Разочарованието си от поражението след срещата не пропусна да сподели и Валентин Антов, който не премълча истината

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички