Георги Иванов каза каква е рецептата за победа срещу Северна Македония


Георги Иванов каза каква е рецептата за победа срещу Северна Македония
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1491 0

Техническият директор на БФС Георги Иванов – Гонзо обяви, че националният ни отбор е амбициран да победи Северна Македония в първия си мач от третото издание на турнира Лига на нациите. Сблъсъкът е в четвъртък на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград. Срещата ще бъде предавана на живо в ефира на БНТ1 и БНТ3.

Иванов изтъкна, че спортът е удоволствие за хората. Поради тази причина мачът не би трябвало да създаде политическо напрежение между двете страни, подчерта той.

 „Залогът на срещата със Северна Македония е голям, предвид това, че искаме да се класираме напред в турнира и трябва да победим. Спортът не трябва да прави политически проблеми между България и Северна Македония, защото в крайна сметка спортът трябва винаги да носи мир и удоволствие на хората. Смятам, че организацията, която сме направили, заедно с домакините от Разград, ще направи така, че срещата да мине без ексцесии“, започна коментара си Иванов пред БНТ.

Амбицирани сме за победа. България трябва да победи Северна Македония за самочувствие. Вече разполагаме с подмладен отбор, който е изграден от качествени играчи. Във футбола има и загуби, никой не е застрахован, че ще победи, но вярвам, че футболистите ще дадат всичко от себе си да постигнат победа“, допълни Гонзо.

Всеки един от футболистите трябва да знае какви са заръките на треньорския щаб и да ги изпълни на терена. Срещу отбора на Северна Македония тимът ни трябва да играе със самочувствие и без притеснение, за да може всеки един от играчите да покаже най-доброто, на което е способен. Да играеш в националния отбор е гордост и чест. Футболистите не защитават само собствения си авторитет, а и този на България“, категоричен е техническият директор на БФС.

Гонзо е убеден, че отборът ни има манталитетът на победител, тъй като повече от националите ни играят във водещи тимове.

Успехите на Северна Македония в последните години по никакъв начин не ни респектират. За нас всеки мач е важен, отборът на Северна Македония е добре разузнат. Оттук нататък всичко е в ръцете на футболистите. Голяма част от играчите в националния ни отбор играят във водещи отбори, това предразполага, че те имат манталитет на победители. Надявам се да започне един нов път за българския национален отбор“, завърши  Иванов.

Междувременно Попето захапа Ясен Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички