Борислав Михайлов вече не иска да е президент и призна: Подготвям си заместници


Борислав Михайлов вече не иска да е президент и призна: Подготвям си заместници
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2916 0

След като от БФС на атаките към централата основно отговаряха техническият директор Георги Иванов - Гонзо, както и заместник-изпълнителния директор Даниел Запрянов, сега президентът Борислав Михайлов взе думата.

Той бе доста обвиняван в последните дни, че не излиза да внесе разяснение и да коментира случващото се покрай целия хаос около евроквалификацията България - Унгария. Както е известно, тя първо бе преместена от Националния стадион "Васил Левски" (София) на "Христо Ботев" (Пловдив), а след това и на "Арена Арда" (Кърджали).

*Важно уточнение е, че интервюто пред Българската национална телевизия е дадено преди Община Пловдив повторно официално да отхвърли възможнсотта за "Христо Ботев". Както и преди да стане ясно, че само УЕФА се чака, за да е сигурно, че България - Унгария ще е на "Арена Арда" в Кърджали.

Той разясни ситуацията с преместването на срещата в Пловдив, като заяви, че решението е на УЕФА и той няма правомощията да го вземе. Всичко започнало с писмо от СДВР:

"Имахме писмо от СДВР, че се очакват протести на стадиона и извън стадиона. Няма нищо общо дали ме е страх. Мен не ме е страх, цял живот съм бил вратар. С това писмо бе запозната УЕФА, ние не можем да вземем решение. Не съм в състояние да местя мачовете на УЕФА. И заради това даде мачът а се играе в Пловдив. И той е пред взимане на категория 4. Унгарската федерация бе съгласна, както и ние. Имахме договор с предишния кмет и плащахме минимален наем.

Три писма, които сме показали. Нищо не сме предизвикали в УЕФА. Тя винаги е запозната, има цяла комисия, която се се занимава с организацията. Те знаят и без да кажем . И то не е заради протестите. УЕФА реши да направи мача в Пловдив и без публика. Никой не се крие" - сподели той пред БНТ.

Освен това Михайлов сподели, че не би се кандидатирал за нов мандат като президент, но все пак допълни, че си подготвя заместници. Защото "никой не се ражда такъв".

"Конгрес - не съм мислил, но по-скоро не и вече се опитвам да си подготвя група от заместници, защото никой не се ражда такъв. Трябват дипломи, а аз имам такива - специални по мениджмънт" - завърши президентът на БФС.

По-рано през деня излезе част от интервюто му. В нея Борислав Михайлов заговори за "блокиране на целия БГ футбол" и говори за "ужасни последици" и за клубовете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички