Ще приеме ли УЕФА молбата на БФС за Кърджали: Какво казват собствените им правила?


Ще приеме ли УЕФА молбата на БФС за Кърджали: Какво казват собствените им правила?
Снимка: Lap.bg

2799 0

Неразборията около провеждането на България - Унгария е пълна. Трудно можем да си представим, че би имало друга европейска квалификация, за която няма да може да се уточни мястото за провеждането на двубоя.

След отпадането на стадион "Христо Ботев" като вариант, то вече БФС обмисля нови предложения, които да даде на УЕФА, въпреки че има 3 дни до двубоя. Всичко това, което се случва никак не е по вкуса на унгарците, за които мачът е изключително важен.

Два варианта се появиха и това са - Кърджали и Разград, като първият изглежда почти сигурен за момента. Какво обаче гласи написаното от УЕФА по правилник.

Ще се спазят ли правилата на УЕФА?

"Когато определя място, домакинската асоциация трябва да вземе предвид продължителността на пътуването, което трябва да бъде предприето от гостуващия отбор. По принцип мястото на мача трябва да е на не повече от 90 минути път с автобус от най-близкото международно летище с ежедневни полети от/до други европейски градове", твърди правилникът от европейската футболна централа.

След като първоначалната програма предвиждаше мачът да е в София, то унгарците ще летят именно до столицата. Според колегите от "dsport" по план Унгария ще кацне в София на 15 ноември, а ден по-късно трябва да лети от София до Пловдив и да кацне в 16:30 под тепетата в четвъртък. Веднага след срещата отборът заминава за Будапеща.

Как обаче евентуална нова промяна на мястото би се отразила на съперника ни, то не е ясно. Означава само, че ако техният план се запази, то трябва да пътуват допълнително още близо 100 км от Пловдив до Кърджали, което е на границата дали се вписва в правилника на УЕФА.

"Арена Арда" има 3 звезди по категоризацията на УЕФА, като обяснението по случая на футболната централа е следното: "Категория 4 за квалификационното състезание или по изключение категория 3, ако няма наличен стадион от категория 4".

В случая обаче има два налични стадиона от категория 4: Националният стадион "Васил Левски" в София, както и "Хювефарма Арена" в Разград.

А кметът на Кърджали вече обяви, че единствено се очаква решение от УЕФА, за да обявят официално решението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички