"Блокиране на целия БГ футбол за години": Боби Михайлов се показа и говори - разкри "ужасни последици"


"Блокиране на целия БГ футбол за години": Боби Михайлов се показа и говори - разкри "ужасни последици"
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5950 0

След дълго мълчание: президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов най-сетне проговори. Най-нашумялата тема в родния футбол от дни насам е покрай мачът на националния отбор по футбол на България срещу Унгария.

Той трябваше да се състои на Националния стадион "Васил Левски" в София, но бе преместен на стадион "Христо Ботев" в Пловдив по настояване на централата. Пред празни трибуни. А това отпуши вълна от недоволства от всички краища на България. Строителят на "Колежа" Илиян Филипов пък отсече, че няма как стадионът да приеме срещата на 16 ноември.

Борислав Михайлов обаче заяви, че ще има "ужасни последствия" за целия български футбол, в това число опасност от това да бъде блокиран за дълги години. Президентът на БФС визираше, че ще пострадат и клубовете у нас.

Не само националният отбор - и клубовете щели да понесат санкции от УЕФА

"Затова апелирам към хората от които зависи това нещо, да прояват здрав разум и да разрешат да се играе, защото тогава и Ботев Пд ще спре да играе футбол въобще, и Локо Пд и всички отбори" - започна Михайлов в интервю за Българската национална телевизия.

Той допълни, че "едно такова неотдаване на стадион" е като отказ за организиране на спортно състезание, при което държавата не е помогнала на федерацията да организира мача, което пък е намеса, която може да доведе до изключване от УЕФА.

"Едно такова неотдаване на стадион е като отказ от организиране на спортно състезание, което означава, че държавата не е помогнала на федерацията да си организира мача, което означава намеса, което означава изключване от УЕФА.

Не говорим само за лишаване на отборите от участие в европейските турнири, тук говорим за блокиране в рамките на доста дълъг период на целия футбол в България. Това е немислимо, няма причини да се случи това, това би било абсолютна катастрофа" - каза още той.

В същото време обаче излязоха СНИМКИ и ВИДЕА, които показват защо България - Унгария не може да се състои на "Колежа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички