“Кой ми сра в гащите?!“ - как в БФС прехвърлят вината за поредното дъно


“Кой ми сра в гащите?!“ - как в БФС прехвърлят вината за поредното дъно
Снимка: БГНЕС, колаж: Sportlive.bg

4119 0

Фразеологизмът, представляващ заглавието на този коментар, е любим на хиляди българи. Едно от определенията за неговото значение гласи "грубо-подигравателен израз, казан по адрес на човек, който здраво се е изложил, а се прави, че не осъзнава, че сам си е виновен". Но не е нужно да търсим значението, тъй като можем само да насочим погледите си към действията на Българския футболен съюз за най-добра илюстрация на максимата "Кой ми сра в гащите".

Страх от народната любов

Хората с власт БФС сами си решиха, че не могат да понесат цялата народна любов, която щеше да се стовари върху тях, и на своя глава се свързаха с всички, освен с Папата, за да се играе футболен мач без фенове. За да няма и помен от протест,  дори решиха България - Унгария да се премести в Пловдив - барем хората са по-жалостиви, защото там има нов стадион. 

Необмислените действия

В началото ни беше казано, че по препоръка на УЕФА и столична полиция мач в София не трябва да има. От УЕФА удовлетвориха молбата на БФС, като първоначално уж идеята идвала от европейската Централа, но след това стана ясно, че няма такова нещо. Същото и с полицията - инициативата е дошла от ръководството на българския футбол. Станалото - станало, мачът беше преместен в Пловдив, по-малко от две седмици преди самото събитие. Само че в БФС, за пореден път, никой не си свърши работата.

По съоръжението все още текат ремонтни дейности, които са съобразени изцяло с програмата на Ботев (Пловдив). Допреди 1 седмица нямаше и помен от идеята на БФС срещата на националите да се играе в Пловдив, а строителните дейности, особено от такъв мащаб, се планират предварително, а не от днес за утре - както се работи в БФС вече 18 години.

Борислав Михайлов съсипва българския футбол вече 18 години

Строителят на стадиона каза в прав текст, че "Колежа" не може да приеме срещата, а от БФС директно започнаха да обвиняват община Пловдив, строителя на стадиона и дори държавата, че заради тях професионален футбол в България може и да няма, ако не се проведе срещата. 

Последствията са за всички, виновникът - един

Колкото и да сочат с пръст обаче от футболния ни съюз, и в частност Борислав Михайлов, българската държава, община Пловдив и строителят на "Колежа" не носят и 0.0001% вина за случващото се в момента. Ако България бъде изхвърлена от УЕФА и ФИФА, ако професионалният футбол у нас бъде закрит, отговорните са единствено лицата, довели българския футбол до просешка тояга.

Изхвърлянето на България от световния футбол ще означава без европейски мачове, без професионален статут на отборите, без тлъсти спонсорски договори, без финансиране за развитие, без нищо. Професионалният футболът у нас, който и без това е на апаратно дишане, ще спре да съществува. От това ще пострадат клубове, фенове, компании, медии, самата държава и хиляди пряко и непряко засегнати от случващото се в последната седмица. И, колкото и да говорят от футболния съюз, единствените виновници са там в "Бояна".

Всяка година си мислим, че по-голямо дъно няма. Настоящото ръковдоство на БФС обаче всеки път ни опровергава, намирайки начин да се прочуе в цял свят. И дори сега никой не поема отговорност за случващото се и се чудят кой им е срал в гащите

Най-черният сценарий за българския футбол едва ли обаче ще се развие. Мачът вероятно пак ще бъде преместен, УЕФА ще се смили и среща с Унгария ще има. Никой обаче няма да изтрие поредната срамна страница за играта у нас, гордо написана от Борислав Михайлов и сие. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички