"За нас е чест, това е топ стадион": Кмет на областен град призна - БФС прати мача там


"За нас е чест, това е топ стадион": Кмет на областен град призна - БФС прати мача там
Снимка: facebook/PresidentOfBulgarianFootballUnionBorislavMihaylov

3184 0

Изглежда краят на сагата около квалификацията за Евро 2024 България - Унгария е към своя край. В крайна сметка от Българския футболен съюз (БФС) са намерили вариант за стадион, на който да се проведе, след като това няма да се случи нито в София, нито в Пловдив.

Оказва се, че "Арена Арда" - домът на едноименния тим, ще бъде домакин на срещата с "маджарите", която ще се състои в четвъртък, 16-и ноември. Това призна самият новоизбран кмет на Кърджали - Ерол Мюмюн.

Той призна, че вече се работи по въпроса и че ще бъде голяма отговорност и чест да посрещнат националния отбор. Все пак допълни, че се очаква УЕФА да разреши сблъсъкът да се състои там.

Мюмюн обаче явно не е напълно наясно с желанието на централата да няма привърженици. Той заяви, че вярва, че срещата ще остане без публика, защото имало наказание. Ето и какво точно заяви:

"Арена Арда" приема България - Унгария

"В момента работим по въпроса за нас ще е голяма отговорност и чест да посрещнем националния отбор. Мисля, че ще се справим с организацията, всичко ще е на ниво. Ще се радваме да посрещнем нашите играчи, както и тези на Унгария.

Очаква се УЕФА да разреши двубоят да в Кърджали. Пратена е молбата, направено е всичко, чакаме всичко да се официализира.Мисля, че всичко ще е наред. Смятам, че остава без публика, защото има наказание... Не съм запознат. Важното е да зарадваме всички и да направим всичко, което зависи от нас.

Стадионът на Арда е един от топ стадионите. Отговаря на всички изисквания на двубой от такъв ранг" - каза Ерол Мюмюн пред "Дарик радио". Новината идва, въпреки че в Унгария обявиха, че мач с България няма да има.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички