Борислав Михайлов с първи коментар след горещите събития от деня покрай БФС


Борислав Михайлов с първи коментар след горещите събития от деня покрай БФС
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1915 0

Настоящият президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изгледа на живо победата на България в приятелския мач срещу Грузия. След края на двубоя легендарният вратар на "лъвовете" и Левски говори преди медиите и заяви, че резултатът е много важен за самочувствието на играчите:

"Много съм доволен от целия лагер на момчетата. Много е хубаво, че има много млади момчета. И днес липсваха основни фигури. Резултатът е много важен за самочувствието на момчетата. Ясен Петров си има договор, който изпълнява. Имаме още три квалификационни мача и един приятелски мач с Украйна".

Президентът на БФС бе попитан и за днешните горещи събития, при които стана ясно, че Софийски градски съд е насрочил Извънреден конгрес в Централата на 12 октомври тази година, а по-късно стана ясно, че ръководителите на българския футбол смятат да проведат редовен такъв на 18 март 2022 г.:

"Към момента има Конгрес, свикан от съда и Конгрес, свикан от Изпълкома. Може да има и три Конгреса. Няма да позволим да има разнобой и вина във футбола, какъвто се случва в други сфери от нашия живот. Конгресът ще бъде изряден. Преекспонира се много. Война няма! За първи път се случва това нещо", категоричен бе Боби Михайлов, но добави:

"Доста е странно решението на съда. Ще направим всичко възможно да се съобразим с решението му. Въпросът е Конгресът да бъде организиран правилно. Това не е лека работа. Както виждате, аз съм доста спокоен. Четири месеца си ходя по всички дела, за да ме впишат. Спазваме сроковете и ще направим организация. Това е прецедент и нямам много практика. Един месец не е много време за организирането на такъв Конгрес. Една жена взима, прочита всичко и взема решение. Съдията е взел друго решение. Няма какво да го оспорваме това нещо. Трябва да се справим с този един месец или ако не можем да се справим, ще идем на друг Конгрес. За мен няма повод за Извънреден конгрес, защото догодина има Редовен конгрес", завърши президентът на Българския футболен съюз.

Един от хората от екипа на Димитър Бербатов пък заяви, че няма юридическа пречка да се проведат два Конгреса един след друг - ето го мнението на Петър Величков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички