Гневен Димитър Бербатов посочи какво ще стане, ако БФС не се съобрази със съда


Гневен Димитър Бербатов посочи какво ще стане, ако БФС не се съобрази със съда
Снимка: LAP.bg

5631 0

Димитър Бербатов коментира развоя на днешните събития в българския футбол. Припомняме, че първо стана ясно, че Софийският градски съд принуждава БФС да има Конгрес, който извънредно да се проведе още октомври месец тази година, а след това от федерацията излязоха с позиция, от която става ясно, че няма да се съобразят особено с това решение.

Кандидатът за президент на БФС Бербатов смята, че от федерацията няма накъде повече да бягат. Той сподели, че УЕФА е сезирана и дори им е споделила, че клубовете могат да свикат Конгрес, ако от БФС нямат желанието да го сторят.

"Футболният съюз може колкото си иска да настоява. Важното е, че съдът реши окончателно, че Конгрес трябва да има на 12 октомври - законен такъв. Това показва, че нашият екип и всички клубове, които искат този Конгрес, сме си свършили коректно работата. Нередности няма, това бяха само извинения да не се свика Конгрес. Когато многократно погазваш своя си устав, идва съдът и казва. Парадоксалното е колко пъти се отмени самият Конгрес. Колко време тупна топката и се бягаше и от този Конгрес. Когато нарушаваш собствения си устав и продължаваш да твърдиш четете устава, някой събира подписи и пак не искаш да свикаш Конгрес. Това вече е пълно безобразие. Конгрес има - 12 октомври. Нищо повече не може да се направи по въпроса" - започна Бербатов пред dsport.

Да не искат да се съобразят със закона в България - това е безобразие. Ако не искат да го направят, УЕФА ме информира, че клубовете могат сами да си го направят. Аз съм убеден в правотата на това, което правим. Ако не искат пак да го свикат, това ще е падение. УЕФА е сезирана. Те също ще помолят БФС да си спазват устава. Не виждам накъде може повече да бягат. Като има Конгрес на 12 октомври, когато клубовете си изберат ръководство, то може да реши дали да има Конгрес следващата година, или не" - заяви още той.

"Мислили сме по казуса с противоепидемичните мерки. Има време дотогава, може да се отпуснат, може да не се отпуснат. Има начин да се проведе. Залата е достатъчно голяма. Може и на място да се правят тестове. Действаме в движение. Аз съм доволен, че съдът потвърди подписите на 1/3 от клубовете. Правдата възтържествува" - завърши Бербатов.

А как култов Венцеслав Стефанов коментира случващото се около БФС?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички