Петър Величков отсече: Няма проблем да се проведат и два Конгреса в БФС


Петър Величков отсече: Няма проблем да се проведат и два Конгреса в БФС
Снимка: Lap.bg

2318 0

Членът на Изпълкома на Българския футболен съюз Петър Величков коментира пред журналисти, че от чисто юридическа гледна точка няма пречки да се проведат два Конгреса са избор на нов президент. Близкият до Димитър Бербатов човек направи следното изявление след участието си в днешния Изпълком.

"Чисто от юридическа гледна точка може да има два Конгреса. Не е проблем да ги има и двата. Съдът би трябвало да се е произнесъл и според устава и закона БФС трябва да го организира. Ако не го организира, вероятно клубовете ще се организират сами. Това препотвърждаване идва от факта, че предното заседание не бе легитимно свикано", категоричен бе Петър Величков.

"Необходимо беше моето присъствие там, за да бъде свикан този Конгрес, който този Изпълком иска да свика на 18 март. Аз гласувах против именно поради тази причина, защото вече има свикан Конгрес и той трябва да се проведе на 12 октомври".

"Според мен ще се проведе този, който е насрочен вече. За другия има решение на Изпълкома, вероятно ще бъде насрочен. Този Конгрес ще се проведе, той има съответен дневен ред. Каква ще бъде съдбата на този Конгрес не мога да кажа", призна Величков.

"Това решение на съда узаконява волята на повече от 1/3 от футболните клубове, които искаха да има Конгрес на БФС, но до този момент се търсеха причини такъв да не бъде свикан".

"Не можах да разбера защо така се получи и попитах всички колеги дали някой е бил спрян от охраната. От ръководството заявиха, че такива нареждания не са давани на охраната, но вие станахте свидетели на случката. В този Изпълком всеки от нас е сериозен човек. Тонът винаги e бил уважителен. Всеки е тръгнал по свой собствен път. Поздравихме се с г-н Михайлов. Здравей-здрасти в най-общи линии. Не успяхме да изградим добра симбиоза за работа и да допринесем за развитието на българския футбол", каза за финал Петър Величков.

Ето и какво решение бе взето на Изпълкома, след който именно говори Величков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички