Извънреден конгрес в БФС ще има, съдът се произнесе в полза на Димитър Бербатов


Извънреден конгрес в БФС ще има, съдът се произнесе в полза на Димитър Бербатов
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

2457 0

Извънреден Конгрес в Българския футболен съюз ще има! След дълги месеци на спорове между враждуващите страни, Софийския градски съд взе решение, с което го насрочи за 12 октомври 2021 г.!

До това произнасяне се стигна, след като 1/3 от клубовете в България се подписаха под искането, инициирано от Димитър Бербатов и неговия екип. Решението на съда не може да бъде обжалвано:

"Съдът се произнесе по решението на клубовете и конгресът трябва да бъде свикан. Не може да бъде обжалвано. Датата е 12 октомври. Доволен съм, че съдът направи нужното и доказа, че сме си свършили работата по законен път. БФС отхвърли тази декларация, което беше напълно неправилно. Ние сме щастливи, защото клубовете искаха точно това", коментира пред "БТВ" Димитър Бербатов.

Преди време БФС отхвърли искането за Извънреден конгрес, тъй като откри някои несъответствия в документацията. СГС (Софийски градски съд) обаче не забеляза такива и прие искането за законосъобразно!

Според решението, Извънредният конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе на 12 октомври от 10:00 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата (НДК) в град София!

Припомняме, че искането на Димитър Бербатов бе внесено в съда от адвокатското дружество "Динова, Русев и съдружници" и бе подкрепено писмено от 189 футболни клуба в България.

Това е втори удар по настоящето ръководство на БФС, след като преди седмици Агенцията по вписванията отказа да официализира инициирания от Борислав Михайлов редовен конгрес през март 2022 г., след като прецени, че не са спазени процедурите за свикването му!

Малко по-късно се проведе и Изпълком на БФС, след който стана ясно, че настоящото ръководство на централата възнамерява да проведе редовен Конгрес на 18 март 2022 г. - ето какво решение бе взето!

Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов, коментира след Изпълкома, че няма юридическа пречка да се проведат два Конгреса един след друг - прочетете тук изказването му.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички