Бербатов каза какво ще е знак за игрички на Михайлов и отсече: Ще се кандидатирам за президент на БФС


Бербатов каза какво ще е знак за игрички на Михайлов и отсече: Ще се кандидатирам за президент на БФС
Снимка: БГНЕС

4573 0

Голмайстор №1 в историята на националния отбор на България – Димитър Бербатов, обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС. Той говори в предаването „Още от деня“ по БНТ, като коментира и оставката на настоящия шеф на родната футболна централа Борислав Михайлов.

Бербатов разкри, че е разговарял с президента на УЕФА Александър Чеферин. Бившият нападател обаче не пожела да оповести подробности.

„ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРАМ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БФС“

"Времето, от което аз и моят екип започнахме тази борба, вече ще стане почти три години. Нещата ще бъдат докарани до край. Фактът, че се получи така чаканата от всички оставка говори красноречиво", започна Бербатов  коментара си пред „БНТ.

"Разбира се, че ще се кандидатирам за президент, но битката всъщност е за българския футбол и това управление, което вече 18 години продължава да прави нещата не както трябва. Настана време разделно за всички, които обичат футбола, да им покажат, че мястото не им е тук. Последва закъснялата оставка, която е за втори път", обяви той.

"Борбата е тази да се направи така, че футболът ни да тръгне в друга посока, тъй като във всяко управление, когато властта те опиянява и минава много дълго време, ти забравяш да направиш правилните оценки, точните решения и се вижда на какво дередже е футболът ни в момента", продължи Бербо.

НЕ РАЗКРИ КАКВО СИ Е ГОВОРИЛ С ШЕФА НА УЕФА

"Имам контакти на тези нива. Обадих му се и изказах притеснението си от това, което се случва в БФС и българския футбол. От много време поддържам връзка с него и му показвам какво се случва тук. На базата на името, което съм си изградил чрез футбола, имам тези връзки. Не мога да влизам в детайли какво ми е казал. Като президент на УЕФА той знае какво се случва в България, но аз съм длъжен да го доинформирам", разкри Бербатов за разговор с Александър Чеферин. 

СЪМНЕНИЕ ЗА КРОЕЖИ

"Следват няколко неща. Те са много важни и футболната общественост трябва да ги следим. Първото е да видим дали в седемдневен срок Търговският регистър ще впише временно изпълняващият длъжността Михаил Касабов. Ако това не се случи, значи продължават някакви игрички, които да се кроят. Някакви тарикатлъци и шантажи, които пак си мислят да направят за конгреса. Предишният път, когато това се случи с оставката, Борислав Михайлов беше отписан в Търговския регистър, Михаил Касабов беше вписан като негов заместник. Затова няма пречки да се случи и сега. Ако след седем дни се случи така, това е показателен знак, че пак нещо се крои", добави Бербо.

Той допълни, че единствените обидени от случващото трябва да са футболните фенове.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Стоичков попиля БФС! Каза откога българският футбол тръгна директно към блатото (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лудогорец

"Тайни от бг елита": Ас на Лудогорец с 3-степенно "меню" за самоусъвършенстване

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички