Славните дни на Бербатов с Тотнъм: Попадението, което накара Висшата лига да се влюби в него (ВИДЕО)


Славните дни на Бербатов с Тотнъм: Попадението, което накара Висшата лига да се влюби в него (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

32785 0

Един от най-добрите български футболисти - Димитър Бербатов, остави своя огромен отпечатък в английската Висша лига, защитавайки цветовете на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм. Най-големите си успехи той постигна с "червените дяволи", а преди да премине на "Олд Трафорд" той накара феновете на Острова да се влюбят в него заради изявите си с "шпорите".

Годишнина от брилянтно изпълнение на Бербатов

На днешната дата (26 ноември) преди 17 години (2006-а), в първия си сезон с екипа на Тотнъм, Бербо се изправи срещу Уигън на "Уайт Харт Лейн". "Шпорите" взеха победата с 3:1, а магическото изпълнение на българина се помни и до ден-днешен.

Бербатов получи чудесна топка от Беноа Асу-Екото на фланга. Той бе изправен срещу двама противникови бранители и успя да премине през тях с отличен финт. Секунди по-късно той се озова в наказателното поле и с майсторски удар направи обрата в Северен Лондон пълен за 2:1.

Първият сезон на Бербатов във Висшата лига бе много силен. Той изигра 33 мача за водения от Мартин Йол отбор, като се разписа 12 пъти и добави още 9 голови подавания на своята сметка. Тотнъм пък завърши на петото място и се класира за участие в Купата на УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички