УЕФА потвърди: Стресът около България - Унгария тръгнал от БФС


УЕФА потвърди: Стресът около България - Унгария тръгнал от БФС
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

7365 0

УЕФА сложи край на споровете около европейската квалификация между България и Унгария, провела се на 16-и ноември. Тя бе съпътствана от скандали между държавни структури и други личности.

В крайна сметка не се получи преместването на двубоя в Пловдив под претекст опасенията от протести в София и се изигра на Националния стадион "Васил Левски" пред празни трибуни. 

От европейската централа обясниха за Sportal, че са били информирани за планираните протести от БФС и за изразеното желание срещата да бъде преместена. 

Коментарът на централата

"УЕФА беше информирана от Българския футболен съюз (БФС) за притесненията, изразени от компетентните органи относно организирането на мача от европейските квалификации между България – Унгария. Тяхната оценка на риска подчерта възможността за широкомащабни протести на и около стадиона, които биха могли да повлияят на правилното протичане и приключване на мача.

Препоръката на властите беше мачът да се премести извън София. Отчитайки тези опасения и след собствена задълбочена оценка на риска, администрацията на УЕФА взе решение в съответствие с Регламента на Европейското първенство по футбол на УЕФА да премести мястото на мача в Пловдив, в съгласие с всички страни.

След решение на местните власти в Пловдив за отменяне на разрешението им за домакинство на мача, администрацията на УЕФА отново се срещна с БФС и инстанциите, отговорни за обществения ред в София, за да разгледат ситуацията. Тъй като съответните местни власти потвърдиха, че мачът може да се проведе отново в София, при условие че е без публика, администрацията на УЕФА, съгласно чл. 28 от регламента на състезанието потвърди, че мачът ще се проведе при закрити врати на Националния стадион “Васил Левски", отговориха от УЕФА. 

Вижте колко им излязоха на клубовете от Първа лига нападките срещу БФС!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички