"Тайни от бг елита": Ас на Лудогорец без билет влиза в сблъсък с кондуктор


"Тайни от бг елита": Ас на Лудогорец без билет влиза в сблъсък с кондуктор
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

22813 0

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни истории, свързани с играчи от Първа лига. В третото ѝ издание ще Ви разкажем за една по-малко известна част от биографията на Серджио Падт. Случката с вратаря на Лудогорец е от септември 2018 година, когато той играе за нидерландския Грьонинген.

След като неговият тим губи от АЗ Алкмаар с 1:3, Падт се качва във влака за Кропсволде, където живее. Скоро след това е проверен от кондуктор, който установява, че футболистът няма билет. Според nos.nl стражът става агресивен, след като е хванат като нередовен пътник и наплюва, а след това удря с юмрук служителя на железницата. Това е потвърдено от очевидец, който се оказва репортер. Според източници от превозвача Падт е бил видимо под алкохолно опиянение.

Машинистът спира влака на гарата, за която пътува футболистът, и заключва всички врати, изчаквайки идването на полицията. Падт е арестуван и прекарва нощта в ареста, а на следващия ден е освободен.

От Грьонинген решават да не го наказват, но се налага вратарят да предаде капитанската лента, която носи до този момент. Същата седмица селекционерът на Нидерландия - Роналд Куман, решава да не повика вратаря за предстоящите мачове на "лалетата".

И въпреки че двете страни не са единодушни за това какво се е случило тази вечер, Падт признава, че не се е държал както трябва и се извинява. Според rtvnoord.nl, когато е изправен на съд, вратарят казва, че е бил пиян по време на инцидента, след като е изпил между 4 и 6 питиета на гладен стомах. Той признава, че разочарованието от загубата срещу АЗ също е изиграла роля за агресивното му поведение.

Нидерландският футболист признава, че е отправял обиди и заплахи, но отрича да е удрял някого. Твърди, че само е отблъснал заплашителния пръст на кондуктора. Адвокатът му пък заявява, че той е бил нападнат от служителя на железницата и е бил бутнат. И че Падт е бил груб, но само словесно.

Другото оправдание на настоящия играч на Лудогорец е, че машината за билети е била дефектна и затова не е имал билет. Свидетелят във влака го потвърждава.

Няколко седмици след инцидента Грьонинген с Падт в състава губи от Хераклес с 1:4, след като води с 1:0. Вратарят греши сериозно тази вечер, най-вече при втория гол.

Падт е категоричен, че причината за представянето му не е инцидентът във влака и твърди, че на терена забравя всичко друго. Нидерландецът е осъден на 50 часа общественополезен труд вследствие на грозната случка. А ето каква тайна на Дюкенс Назон Ви разказахме в рубриката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички