"Тайни от бг елита": Назон от ЦСКА оспори зашеметяващ рекорд на Роналдо


"Тайни от бг елита": Назон от ЦСКА оспори зашеметяващ рекорд на Роналдо
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

8272 0

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни истории, свързани с играчи от Първа лига. Във второто ѝ издание главен герой е нападателят на ЦСКА - Дюкенс Назон. Историята, която Ви разказваме, е от началото на 2019 година, когато хаитянският национал играе под наем за Сейнт Мирън.

Рекордът на легенда, който си пожела

Високият 181 см футболист иска да подобри рекорд не на кого да е, а на световната суперзвезда Кристиано Роналдо. Набелязаното постижение е скокът в наказателното поле на португалеца в полуфинала на Евро 2016 срещу Уелс. Тогава носителят на 5 награди "Златната топка" скача на 2,6 метра, отиграва и записва рекорд за най-висок удар с глава във футбола.

Какво се случи?

Своя опит да подобри постижението Дюкенс прави през февруари 2019 г. в Шотландия. Той опитва няколко пъти, но не успява не само да подобри, но и да доближи успеха на Роналдо. Шотландските медии не съобщават какъв е бил най-добрият му опит, но има снимка, на която Назон сочи отметката 2,2 метра.

Преди да опита да постави нов рекорд, хаитянинът, роден в Париж, поглежда отметката с постижението на португалеца и казва: "Това е невероятно! Роналдо е фантастичен играч, както с топката в краката си, така и когато скача, за да я удари с глава. Той има и това страхотно умение да направи идеалния скок и да виси във въздуха, чакайки да удари топката с глава".

"Очевидно, като нападател правя много тренировки с глава от центрирани топки по време на тренировки. Да надмина рекорда обаче беше почти невъзможно", допълва нападателят. А любопитна история, свързана с Динко Хоркаш, можете да научите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички