Спад за Лудогорец, скок за Левски и шоу от Локо Пд: Още от сега Първа лига подсказва за изненади


Спад за Лудогорец, скок за Левски и шоу от Локо Пд: Още от сега Първа лига подсказва за изненади
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

4388 0

Първа лига през този сезон предвещава много интересни сблъсъци и по-голяма драма около челните места в класирането. Докато сме свикнали в последните години най-вече Лудогорец и ЦСКА да се намират на първите две позиции, следвани от Левски, то тази година нещата изглеждат по доста различен начин.

Днес (28.09) се затваря 11-ият междинен кръг в първенството, но вече се стигна до няколко любопитни резултата. И най-вече този на "Хювефарма Арена", където лидерът до този момент Локомотив Пловдив взе точка от Лудогорец. Така, за пореден път даде силна заявка за настоящата кампания.

"Смърфовете" водят на първото място с 29 точки, следвани от Черно море с две по-малко. Левски има 22 пункта, но и мач по-малко, а ЦСКА е  с 18 точки и 2 мача по-малко. При победа днес срещу Локомотив София ще са на точка зад "сините". Лудогорец е пети с 9 двубоя и 17 точки, като дори да вземе отложените два двубоя отново ще има разлика до върха от 6 точки. А това е нещо, с което никак не са свикнали в Разград.

Как изглеждаше класирането в последните 5 сезона?

Затова ще погледнем класирането в последните 5 сезона и най-вече как изглежда то за Левски, Лудогорец и ЦСКА при изиграни 11 двубоя. Като остава забележката, че все още има отложени двубоя за трите отбора.

През сезон 2022/23 разградчани и "червените" се "захапаха" от самото начало, като на този етап бяха с точка разлика. Тогава отборът на Саша Илич бе лидер с 28 точки, а Лудогорец с една по-малко на второто място. Левски пък бе доста по-назад с 20 точки и на шестата позиция.

Година по-рано отново същите два отбора заемат първите две позиции с равни 27 точки, а Левски е чак на 10-то място с едва 11 точки.

През сезона 2020/21 Локомотив Пд отново тръгва с големи амбиции, като е втори с 23 точки, 1 по-малко от лидера Лудогорец. ЦСКА е на 5-о място с 18 точки, а "сините" само с 11 точки на 12-то място.

През 2019 година Левски е събрал 26 точки след 11 изиграни кръга, а лидер отново е разградският отбор с 1 повече. Локомотив Пд е в подножието с 23 точки, а ЦСКА след него с 19. През предходния сезон Левски е на първата позиция с 28 точки, което е 2 повече от Лудогорец. ЦСКА е трети с 25 пункта.

Поглеждайки към тази статистика, става ясно, че за първи път от 5 години разградчани стигат до най-малкия си брой точки, дори и при изиграни пълни 11 кръга. Левски пък от 2019 насам за първи път тръгва с толкова точки и затвърждава доброто си представяне в последните месеци. В неделя предстои дербито между Левски и Лудогорец на стадион "Георги Аспарухов", което може би ще даде много отговори за битката в предстоящите месеци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички