Серджио Падт от Лудогорец "докосва" величието


Серджио Падт от Лудогорец "докосва" величието
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4094 0

Вратарят на отбора на Лудогорец - Серджио Падт, е много близо до важен рекорд на неговата позиция. Стражът ще бъде ключов фактор срещу Олимпия Любляна в реванша от Шампионска лига и може да подобри рекорд срещу словенците.

Падт трябва да запише "чиста" мрежа срещу Олимпия, като по този начин ще се изравни по този показател с Ренан дос Сантос в Лудогорец като чужденец. Падт има 7 "сухи" мрежи в Европа, като изостава само с 1 от Ренан, информира "Мач Телеграф".

Падт опази вратата си срещу Мидтиланд (0:0), Сутиеска (2:0 и 1:0), Шамрок Роувърс (3:0), ХИК Хелзинки (2:0), Андерлет (1:0) и Балкани (4:0).

Ренан пък направи това са срещу Судува (2:0), Спортинг Брага (2:0), Крусейдърс (7:0), МОЛ Види (0:0), Зрински Мостар (1:0), Торпедо Кутаиси (4:0), АЕК Ларнака (0:0) и ТНС (4:0). И при двамата цели 6 от мачовете без допуснат гол са на "Хювефарма".

Абсолютен рекордьор по "сухи" мрежи в Европа за Лудогорец е Владо Стоянов. Бившият страж на "зелените" има цели 16, докато пазеше на вратата на шампиона на България.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Сонко Сундберг даде детайли около трансфера си от Левски в Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички