Само в SportLive! Сашо Станков: Лудогорец има комплекс от Нордселанд, но ще прескочи групите на Лига на конференциите


Само в SportLive! Сашо Станков: Лудогорец има комплекс от Нордселанд, но ще прескочи групите на Лига на конференциите
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2566 0

Лудогорец посреща кошмара си Нордселанд в съдбоносна битка в Група „Н“ на Лигата на конференциите. Двубоят е от 19:45 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

При успех хората на Георги Дермеджиев дори могат да финишират на първо място. В първата среща в Дания „орлите“ регистрираха най-срамната загуба в своята история – 1:7.

Нордселанд е на първото място в групата с 10 точки преди последните мачове. Лудогорец е втори с 9 пункта, колкото има и Фенербахче.

Кръвно свързаният с ЦСКА – Александър Станков, сподели пред SportLive.bg очакванията си за решителния сблъсък между родния хегемон и техния датски кошмар.

Ето какво заяви той пред медията ни:

- Г-н Станков, смятате ли, че Лудогорец ще победи Нордселанд в съдбоносния мач, за да продължи към елиминациите в Лига на конференциите?

- Нещо ми се струва, че сякаш Лудогорец има комплекс от този отбор. Дано да не съм прав, но са много неприятен отбор.

Те са такъв тим, който може както да победи, така и да загуби с много голям резултат. За мен Нордселанд игра страхотен футбол при разгрома над разградчани със 7:1. Не знам дали ще могат да повторят това свое представяне. Все пак са си много опасен отбор.

Този мач трябва да бъде изигран изключително разумно.

- Именно датският отбор нанесе най-срамната загуба на родния хегемон. Доколко това ще окаже най-вече психологическо влияние върху футболистите на разградчани?

-  При всички положения оказва влияние. Въпросът е да не живеят с този момент, а да се подготвят за предстоящия двубой и да се отърсят максимално от случилото се в Дания.

- В Лудогорец се забелязва положителна промяна. Колко голяма е ролята на треньора Георги Дерменджиев, който пое тима за трети път преди по-малко от 2 месеца?

- Със сигурност много от положителните неща се дължат на него. Той поуспокои  отбора, чувстваше се, че има вътрешно напрежение. Това може би е най-важното, а и познава обстановката. Играчите ми се виждат много по-спокойни и амбицирани.

Има известни промени и чисто спортно-технически, но общо взето най-важното е това, което споменах преди малко.

- Каква е Вашата прогноза за мача?

- Мисля, че Лудогорец имат всички най-големи шансове да продължат напред в турнира.

- Смятате ли, че Лудогорец може си отмъстят на Нордселанд за унижението с 1:7 и да нанесат подобно поражение на датчаните?

- Всичко е възможно във футбола. Въпреки че не ми се вярва, не се случват толкова често такива резултати.

Отборите са горе-долу с изравнени възможности. По-важното за Лудогорец е да победи.

- А могат ли да направят и по-сериозен пробив в третия по сила европейски клубен турнир, където това изглежда доста по-възможно на пръв поглед?

- В този турнир действително може да се стигне доста напред. Много зависи от ситуацията и евентуалния отбор, срещу който ще са паднат да играят.

- Самият Дерменджиев намекна, че мачът срещу Нордселанд ще бъде по-труден от този с ЦСКА, който разградчани спечелиха с 1:0. Споделяте ли и Вие мнението, че датският отбор едва ли не е на по-високо ниво от „червените“?

- Не познавам чак толкова добре Нордселанд. Не ги следя. Много ми се понравиха от това, което видях при победата им над Лудогорец. Демонстрираха много приятен за окото футбол. Може би имаха и ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кръвно свързан с ЦСКА: Не оправдавам Делев! На мен „червената“ общност все още не може да ми прости, а заслужавам прошка

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш треньор на „моряците“ отсече: Двама се карат, третият печели! Илиан Илиев сгреши с втората диня

 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички