Само в SportLive! Сашо Станков за Черно море и битката за титлата: Двама се карат, третият печели! Втората диня под мишница му е излишна на Илиан Илиев


Само в SportLive! Сашо Станков за Черно море и битката за титлата: Двама се карат, третият печели! Втората диня под мишница му е излишна на Илиан Илиев
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

10144 0

Черно море прави истински фурор през този сезон. Варненският клуб пренаписа историята си, след като за първи път в 110-годишното си съществуване ще зимува на върха в българското първенство.

Ключова роля за възхода и впечатляващото представяне на „моряците“ има треньорът Илиан Илиев. 55-годишният специалист неслучайно си заслужи честта да води и националния отбор на България заедно с клубния си тим.

Бившият треньор на Черно море – Александър Станков, се съгласи да коментира пред SportLive.bg силното представяне на отбора от морската ни столица през есенния дял от шампионата. Кръвно свързаният с ЦСКА 59-годишен специалист, който има два периода на стадион „Тича“, е на мнение, че варненци разполагат с всички необходими предпоставки дори да триумфират с титлата, слагайки край на тоталната хегемония на Лудогорец.

Ето какво сподели Станков пред медията ни:

- Г-н Станков, Черно море, който е един от бившите Ви отбори, ще зимува на върха в родния елит за първи път в своята история. Какво е мнението Ви за представянето на  варненци и заслужено ли са лидери?

- Абсолютно заслужено са първи! Те изневериха на себе си тази година, ако мога така да се изразя. Черно море винаги тръгваше много добре и после демонстрираше непостоянни игри. Да, приключваше в шестицата

През тази година обаче при тях има много повече постоянство, и то особено извън Варна. За мен проблемът им беше свързан с гостуванията. Сега вече печелят и вътре, и вън.

Не знам дали Черно море ще може да издържи до края, но  те придобиват и самочувствие. Ако продължават така, нищо чудно и те да се замесят в битката за титлата.

- Възможно ли е според Вас именно Черно море да се превърне в отбора, който да детронира Лудогорец, а не ЦСКА?

- Двама се карат, трети печели. Възможно е. Черно море си разполага и с потенциал.Имат си всичко – обезпечени са, нямат финансови проблеми. Разполагат с много сплотен колектив, добър треньор.

- Колко голяма е ролята на треньора Илиан Илиев за възхода на „моряците“?

- Той си е от Варна и е легенда. Местен е, знае си атмосферата. Просто той е добър треньор.

- Сега обаче вече той носи две дни под една мишница – води и националния отбор на България.

- За втората диня аз вече си казах мнението. Той си решава. За мен втората диня му беше излишна. Все пак това си е негово решение. Лично за мен сбърка, че прие и второто предизвикателство, но не ангажирам никого с моето мнение.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кръвно свързан с ЦСКА: Не оправдавам Делев! На мен „червената“ общност все още не може да ми прости, а заслужавам прошка

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С АЛЕКСАНДЪР СТАНКОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички