Исторически резил! Безобразен Лудогорец записа черен рекорд в Европа, Нордселанд унизи родния хегемон (ВИДЕО)


Исторически резил! Безобразен Лудогорец записа черен рекорд в Европа, Нордселанд унизи  родния хегемон (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

8293 0

Исторически срам и резил! Безобразен Лудогорец записа черния си рекорд в Европа, след като получи истински нокаут при визитата си на Нордселанд, губейки с позорното 1:7 в среща от Група „H“ на Лигата на конференциите.

Хората на Ивайло Петев изиграха трагичен мач, който се превърна в истински кошмар за родния хегемон. Поражението на стадиона във Фарум е най-тежкото за „орлите“ в евротурнирите и те записаха най-срамната страница в своята история.

Защитата на Лудогорец се представи под всякаква критика, а и вратарят Серджио Падт беше в тон с нея, защото и той блесна с големи гафове, най-големият от които при второто попадение за датчаните.

Кошницата на най-добрия български отбор напълниха Маркус Ингварсен (2 дузпа), Ибрахим Осман (11), Йепе Цверков (31), Бенямин Нигрен на два пъти (32 и 74), автогол на Сон (68) и Кристиан Расмусен (86). Почетният гол за Лудогорец вкара рожденикът Оливие Вердон от дузпа в 9-ата минута.

Датчаните като цяло нямаха тотално надмощие по отношение на владеенето на топката. Хората на Йоханес Торуп обаче демонстрираха убийствена ефективност. Нордселанд прати в мрежата на Серджио Падт 7 от общо 8-те си точни удара по посоката на вратата на нидерландеца. Домакините се възползваха максимално от детинските грешки в дантелената защита на българския шампион и неадекватните намеси и отигравания на стража на разградчани.

Двубоят започна с гол от съблекалнята за Нордселанд, след като Маркус Ингварсен откри от дузпа още във 2-ата минута. Виновникът за отсъждането на наказателния удар в полза на домакините Руан Секо се реваншира съвсем набързо и спечели такъв и за българския тим. Честващият 28-ия си рожден ден Оливие Вердон не сгреши от бялата точка за 1:1 в 9-ата минута.

След това обаче всичко тръгна с главата надолу за Лудогорец. Само 120 секунди по-късно Ибрахим Осман, който направи изключителен мач и развинтваше рехавата отбрана на разградчани, изведе датчаните отново напред в резултата, възползвайки се от брутална грешка на Серджио Падт. В рамките на общо половин час домакините нанизаха цели 4 гола във вратата на „орлите“, след като Йепе Цверков вкара за 3:1, а почти веднага след това в 32-ата минута резултатът стана 4:1 след първото попадение в срещата на Бенямин Нигрен.

След антракта шамаросването продължи и Нордселанд нокаутира родния хегемон. Лудогорец инкасира още 3 безответни попадения, за да лъсне тоталната безпомощност на отбора в тази среща. Първо Сон си заби автогол, след това Нигрен заши второто си попадение, а току-що влезлият Кристиан Расмусен фиксира крайното 7:1.

Историческият антирекорд прати Лудогорец на третото място в групата с актив от 3 точки, колкото има и изместилият ги от втората позиция Нордселанд. В следващия си мач на 26 октомври разградчани гостуват на лидера Фенербахче.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с атака на домакините. Те спечелиха корнер още в 1-ата минута.

ГОООЛ! След изпълнението на ъгловия удар, футболист на датчаните стреля глава, а кълбото срещна ръката на Руан Секо. Съдията не се поколеба и отсъди дузпа за домакините. Зад топката застана Маркус Ингвартсен, който не сгреши – 1:0 във втората минута.

В 5-ата минута самият Руан Секо бе на път да се реваншира. Той остана очи в очи с вратаря на датчаните, но Хансен спаси.

ГОООЛ! Все пак Руан Секо се реваншира в 8-ата минута. Тогава бразилецът нахлу в пеналта и бе повален от Мартин Фрезе. Реферът даде дузпа и за разградчани. Рожденикът Оливие Вердон застана зад бялата точка и не сгреши – 1:1 в 9-ата минута.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Само минута и половина по-късно вратарят на Лудогорец  Серджио Падт направи брутална грешка. Нидерландският вратар не се успя да овладее върната топка, Ибрахим Осман го пресира, а Падт се чудеше с кой крак да я ритне, но нападателят отбеляза в опразнената врата – 2:1 в 11-ата минута.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! В 31-ата минута домакините пратиха в нокдаун родния хегемон, вкарвайки за 3:1. Домакините изпълниха корнер, при който Йепе Цверков матира Падт с глава.

ГОООЛ! Няма и 120 секунди по-късно и Бенямин Нигрен записа името си сред голмайсторите, а разградчани капитулираха.  Защитата Лудогорец сгафи сериозно и не успя да изчисти една топка, който стигна до Нигрен, а той прати топката в опразнената врата на „орлите“ – 4:1.

Video edited on Kapwing

В 37-ата минута Кайо Видал шутира от дъгата на пеналта, но в аут. Ибрахим Осман в добавеното време стреля, но топката мина над горната греда. Точно преди почивката Кайо Видал би право в ръцете на Хансен от изгодна позиция.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Ивайло Петев смени Клод Гонсалвеш с Педро Нареси. В 49-ата минута Бенямин Нигрен пропусна да направи разгрома пълен, след като ударът ми мина малко встрани от лявата греда.

В 52-ата минута Бернард Текпетей шутира мощно, но Хансен се справи.

ГОООЛ! В 68-а минута резултатът стана 5:1. Ибрахим Осман нахлу в пеналта, след което направи остро подаване, при което Сон се хвърли на шпагат и прати топката в собствената си мрежа – 5:1.

ГОООЛ! Кошмарът стана пълен в 74-ата минута. Нигрен получи в пеналта, възползва се от празната пространство и прати топката в мрежата за 6:1 с втория си гол в мача.

ГОООЛ! В 86-ата минута току що влезлият Кристиан Расмусен се разписа за 7:1 след добавка при блокиран удар на Мадс Хадсен.

Така Лудогорец записа най-срамната страница в историята си в европейските клубни турнири.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Нордселанд(4-3-3): Андреас Хансен, Оливер Виладсен, Киан Хансен, Адамо Нагало, Мартин Фрезе, Даниел Свенсон, Йепе Тверсов, Марио Доргелес, Ибрахим Осман, Маркус Ингвартсен, Бенджамин Нигрен

Лудогорец(4-3-3): Серджио Падт, Сон, Оливие Вердон, Ноа Сонко Сундберг, Аслак фон Витри, Клод Гонсалвеш, Мунир Шуиар, Якуб Пьотровски, Бернард Текпетей, Руан Секо, Кайо Видал

ВИЖТЕ КЪДЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ СРЕЩАТА НОРДСЕЛАНД – ЛУДОГОРЕЦ

ПРЕДИ МАЧА

Нордселанд загуби първата си среща в групата. Датчаните загубиха с 1:3 при визитата си на Фенербахче в Истанбул. Тимът на домакините желае да продължи напред в турнира и ще преследва дебютните си точки в групата.

В датското първенство  отборът е трети. Нордселанд е серия от 4 поредни равенства в местния шампионат.

Лудогорец е лидер в групата си след първия рунд, в който разградчани разбиха с 4:0 словашкия Спартак Търнава на своя стадион „Хювефарма Арена“. „Орлите“ са сериозен претендент за продължаване към елиминациите в надпреварата. За целта е нужно да не губят от датчаните, които се явяват претендент на българския тим за второто място, ако счетем, че Фенербахче е фаворит за първата позиция.

В родната Първа лига Лудогорец е 6-ти, но с два изиграни мача по-малко. В последната си среща „орлите“ победиха Левски с 1:0 като гости в среща със спорни съдийски отсъждания.

Рефер на тазвечершния двубой ще е съдия №1 на Албания Юджин Джая.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички