Само в SportLive! Рибарски: Имаше разговори с Омрани и Гарита! Ще преследваме класиране в груповата фаза на Лига на конференциите


 Само в SportLive! Рибарски: Имаше разговори с Омрани и Гарита! Ще преследваме класиране в груповата фаза на Лига на конференциите
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

3300 0

ЦСКА 1948 е на прага на първото си историческо участие в евротурнирите. Дебютният съперник на „червените“ ще е ФКСБ Букурещ. Българският клуб ще се изправи срещу румънците във втория квалификационен кръг на Лига на конференциите.

Треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски даде интервю пред SportLive.bg във връзка с предстоящия исторически сблъсък за клуба в Европа. Той разкри и какви са амбициите на „червените“ при дебютното им излизане на европейската сцена.

Ето какво сподели Рибарски пред медията ни:

-Г-н Рибарски, предстои историческото първо участие на ЦСКА 1948 в евротурнирите. Какви са настроенията в отбора, готови ли сте за това предизвикателство и какви са амбициите в Лигата на конференциите?

- Ще се борим за едно достойно представяне. Знаете срещу какъв отбор с какви футболисти се изправяме.

Много е хубаво, че изиграхме контролни срещи с точно такъв тип съперници. Те бяха от ранга на ФКСБ. Отбори, които наказват всяка една грешка и разполагащи с доста добри футболисти, правещи разликата във всеки един момент.

С момчетата в съблекалнята акцентирахме върху силните ни страни. Въпрос на време е да развият необходимата увереност. Смятам, че ще направим два изключително интересни двубоя.

- Постигнахте едната от победите си срещу румънския съперник на ЦСКА-София в турнира – Сепси.

-След една седмица те спечелиха и Суперкупата на Румъния. Действително са един доста добър отбор.

- Ако трябва да сравните Сепси и ФКСБ, кой от двата отбора е по-класен според Вас?

- Не искам да ги съпоставям и да давам оценка на чужди отбори. Със сигурност обаче са два тима, които са претенденти за груповата фаза на Лига на конференциите. Според мен те ще се борят до последно да го постигнат.

Поведохме с 3:0 срещу Сепси през първото полувреме, но те допуснаха твърде леки грешки, които се съмнявам да направят и в официален мач. Темпото, което те наложиха през определени периоди от срещата, е това, което искаме да срещаме и в нашето първенство. Също така и да диктуваме ние.

Изводите след един такъв мач са, че всеки един съперник е преодолим.

Отразиха ли Ви се по някакъв начин тези непрекъснати жегвания от страна на ФКСБ и техния собственик към вашия клуб и как ги приехте?

- Не ги приемам, защото много не ме касае. Видях доста информация за нас и някакви епитети, но това въобще не ме интересува.

Мисля, че сме ги проучили добре. По-скоро обект на нашите коментари в клуба са спортно-техническите аргументи на техния отбор. Кой какъв се приема или като какъв приема нас, слабо ни касае.

-Поставена ли е цел влизане в групите на Лигата на конференциите или мислите мач за мач?

- Ако резултатите ги покрият, това със сигурност е нашата амбиция. Ще положим необходимите усилия да се противопоставим. Целта ни е да продължим колкото се може по-напред.

- Изиграхте контроли срещу наистина класни съперници и заради предстоящото дебютно участие в Европа. Направихте ли си ни нуждите изводи и ще бъдат ли от полза за подготовката?

- Помогнаха. Благодаря на клуба, че успяха да организират подобни контроли, в които да се съпоставим с тези отбори, макар и в приятелски мачове.

Направихме си доста изводи. Видяхме и неща, които мислим, че са приложими. Отчетохме и нашите силни страни срещу такъв тип съперници.

Според мен обаче малко по-различни по тип и характер ще бъдат срещите в нашето първенство. Единственият минус е, че не играхме срещу тимове, които са по-прегрупирани и не искат да диктуват темпото, а да се защитават.

- Какво значение има за Вас изместването на датата за мача с ФКСБ и обърка ли плановете Ви?

- Не. Мачът с Пирин е в петък. Ще си изготвим програмата спрямо това, че двубоят с ФКСБ ще бъде в сряда. Няма да ни обърка плановете след мача с Левски. Ще има малко по-дълго пътуване, защото между двете срещи играем в Кърджали, а разстоянието до Букурещ не е никак малко. Ще видим как и с какво ще пътуваме. Също така как ще можем да използваме дните между двубоите.

- Доколко са верни информациите, че ЦСКА 1948 иска да привлече бившия нападател на ФКСБ Билел Омрани и желания от румънския клуб Арнолд Гарита?

- Имало е разговори, но не се е стигнало до официални предложения и официален интерес към тях, както и към други играчи, които също са били дискутирани. До нещо по-сериозно обаче не се стигна.

- Казахте, че има голяма разлика между мачовете в родния шампионат и тези в Европа. От тази гледна точка готови ли сте за сблъсъците в Лигата на конференциите?

- При това текучество с напуснали играчи и нови футболисти самият аз искам да видя къде е пределът на възможностите им. С 2-3 контроли надали може да се случи. Нужен е един полусезон или година.

Проучили сме ги, но докато не нагодим своя стил спрямо техните качества и възможности, трудно можем да кажем дали отборът е боеспосособен.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! Рибарски каза как ЦСКА 1948 ще бие Лудогорец и ЦСКА и разкри: Искат почти всички наши играчи

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички