Римските колоси и английски грандове дебнат за Лудогорец в Лига Европа


Римските колоси и английски грандове дебнат за Лудогорец в Лига Европа
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2559 0

Още се изясняват последните възможни участници в груповата фаза на Лига Европа, но вече е ясно, че Лудогорец ще бъде във втора урна. Българският шампион мина една стъпка нагоре, тъй като Гент отпадна от надпреварата. Белгийците бяха отстранени от кипърския Омония, след като загубиха и двата мача.

12 отбора се класираха автоматично за основната фаза на турнира, 10 спечелиха местата си от плейофите, а още толкова отпаднаха от квалификациите на Шампионската лига.

В първа урна се намира победителят в Лигата на конференциите Рома. Там са още английските грандове Манчестър Юнайтед и Арсенал, както и Лацио, Брага, Цървена звезда, Динамо Киев и Олимпиакос, ако отстрани Аполон. Будьо/Глимт, Нант, Унион Берлин и Унион Сен-Жилоа ще направят дебют в груповата фаза на Лига Европа.

Тимовете от втора до четвърта урна са подредени според своя клубен коефициент в класацията на УЕФА. Във всяка група може да има само по един представител от дадена нация. Поради Световното първенство груповата фаза на Лига Европа ще започне по-рано и ще приключи преди началото на Мондиала. Първите срещи ще бъдат на 8 септември, а последните на 3 ноември.

Вижте по какъв начин Лудогорец стигна до груповата фаза!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички