Рейнджърс се завърна в групите на Шампионска лига след 12 години, шампионът на Турция аут от турнира


Рейнджърс се завърна в групите на Шампионска лига след 12 години, шампионът на Турция аут от турнира
Снимка: Getty Images

2226 0

Глазгоу Рейнджърс извърши истински подвиг и се класира за груповата фаза на Шампионската лига, след като победи като гост с 1:0 ПСВ Айндховен в среща-реванш от плейофите в турнира. Така шотландският гранд отново се завърна сред най-големите в Европа.

Рейнджърс излезе краен победител от сблъсъка с общ резултат 3:2. По този начин 12 години по-късно грандът от Глазгоу пак ще играе в групите на най-комерсиалния клубен турнир.

В герой за гостите се превърна Антонио Чолак, който отбеляза скъпоценното попадение след час игра. Той прати топката в опразнената врата, след като шотландците се възползваха от грешка в състава на домакините. До края възпитаниците на Рууд ван Нистелрой не успяха да стигнат поне до равенството и да пратят мача в продължения.

Любопитното е, че Рейджърс не губи четвърти мач в Айндховен в историята. След провала ПСВ ще продължи в групите на Лига Европа.

В друга среща от плейофите Трабзонспор и ФК Копенхаген завършиха при 0:0 Така шампионът на Турция няма да играе в турнира на богатите, след като не успя да пречупи съпротивата на гостите от Дания. Трабзонспор ще се включи в груповата фаза на Лига Европа, а датският тим спечели плейофа с общ резултат 2:1 след успеха на „Паркен“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички