Анте Шимунджа посочи каква е целта на Лудогорец в Лига Европа и постави оценка на отбора си


Анте Шимунджа посочи каква е целта на Лудогорец в Лига Европа и постави оценка на отбора си
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1551 0

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа изрази мнението си след инфарктното класиране на отбора му за груповата фаза на Лига Европа. „Орлите“ стигнаха до 3:3 след продължения в реванша срещу Жалгирис в Литва.

Трудно беше за всички – и за играчите и за треньорите. Най-важното е, че стигнахме до Лига Европа. Гледайте и двата мача, беше доста трудно“, коментира Шимунджа.

Играхме добре, честно казано, защото създадохме доста положения. Лесно стигахме до финалната третина, а те играха на контраатака. През първото полувреме не бяхме добри при отразяването на тези контраатаки, а след това се подобрихме. Показахме сериозен характер и искахме победата повече“, анализира словенският специалист.

Говорихме за адаптацията, играчите трябваше да знаят какво им предстои, но още в първата минута допуснахме гол. Трябва да подобрим това, но вярвахме в принципите си и успяхме.Тези мачове са част от съзряването. Някои играчи нямат опит, но показаха много характер и смелост. Трябва да продължим по този начин и да коригираме проблемите си“, продължи той.

Нямаме влияние върху жребия, но трябва да сме конкурентноспособни. Искаме да сме отбор, за който всичко ще внимават в Лига Европа, това е целта“, отсече наставникът на родния шампион.

Давам оценка 10 на състава, защото знаем, че минахме през много трудности. Ние сме млад отбор, но ние вярваме в тази играчи искаме да се подобрим“, завърши Шимунджа. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички