Лудогорец загря за турнирните сблъсъци с Хебър чрез класика в Пазарджик (ВИДЕО)


Лудогорец загря за турнирните сблъсъци с Хебър чрез класика в Пазарджик (ВИДЕО)
Снимка: Фейсбук

1831 0

Лудогорец приключи редовния сезон в Първа лига с 24-а победа. В Пазарджик възпитаниците на Георги Дерменджиев се наложиха с 3:0 над местния Хебър. Още до почивката всичко изглеждаше изяснено, след като Бърнард Текпетей бе точен в 7-ата и 19-ата минута.

Текпетей с важни головете

Класиката пък оформи появилия се от резервната скамейка Руан Секо в 78’. Бразилецът преди това за броени минути се отчете със скандални пропуски на празна врата. 

По-рано в събота Черно море не успя да победи Пирин (0:0) и така Лудогорец оформи преднина от 13 точки пред втория във временното класиране. Следете със SportLive.bg класиране в Първа лига през целия сезон. Така историческия спор между отборите продължи само и единствено с победи на родния хегемон.

Съперниците загряха и за полуфиналните сблъсъци между тях в турнира за Купата на България. След 4 дни Хебър ще гостува в Разград за първия полуфинал, който ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

Първо полувреме 

ГОЛ! Още след седем минути игра гостите успяха да открият чрез Текпетей. Атаката се разви за секунди, след като Дуа бе намерен в центъра на терена с диагонално и много дълго високо подаване. 

Тогава швейцарецът намери с ниско подаване африканеца, който без проблеми матира Дебърлиев за 1:0!

ГОЛ! Текпетей се възползва от диагоналното подаване на Чочев и удвои преднината в 19'. Ганаецът изскочи на стрелкова позиция след лош опит за изчистване на топката с глава и прати кълбото покрай противниковия страж във вратата му. 2:0!

В следващия четвърт час не се игра много футбол, след като нервите и в двете посоки взеха връх и се стигна до много нарушения. На два пъти беше нужно да влиза медицинския щаб на гостите заради състоянието на голаджията, но то остана стабилно. 

Заключителните минути за първото полувреме донесоха нови проблеми за домакините. Първо "орлите" се разминаха с попадението заради лош мерник, но тогава бе отсъдена и засада. След това Дебърлиев се отчете със спасяване в последните секунди от добавеното време на първата част. 

Второ полувреме

Срещата продължи ударно с неуважени претенции на Текпетей за дузпа след 5 минути игра и жълт картон на Рик секунди по-рано заради разправия. 

В 64' Руан Секо шокира феновете по трибуните, след като излъга Дебърлиев и остана сам срещу опразнената врата, но нацели десния страничен стълб. След още 180 секунди ситуацуята бе напът да се повтори, но бразилецът след залъгващото действие стреля, а Дебърлиев отрази. Нападателят този път е бил и в засада. 

Вижте пропуските на Секо!

ГОЛ! Бразилецът вкара 11-ия си гол от началото на сезона в 78', когато засече центриране на Витри от десния фланг и най-накрая наказа Дебърлиев - 3:0!

В заключителните минути Секо получи тежък удар в главата и напусна срещата принудително. Той директно се насочи към съблекалните и тепърва ще става ясно физическото му състояние. 

Стартови състави 

Хебър: Дебърлиев, Сеско, Цонков, Марин, Каракашев, Митков, Н'Зи, Вълчев, Пенев, Папазов, Бастунов;

Лудогорец: Падт, Алмейда, Пьотровски, Рик, Дуа, Витри, Сон, Чочев, Вердон, Нареси, Текпетей;

Преди мача

По-рано през кампанията "орлите" спечелиха домакинството си с 3:1. До този момент те имат само едно гостуване - през миналата пролет и отново спечелено с 3:1. Като гост в България Лудогорец за последно не успя да се наложи над Арда (0:0) през октомври. 

Хебър се представя достойно като домакин и по-рано ЦСКА и Черно море правеха ремита гости на "гробарите", а Левски загуби за Купата (1:2), но спечели в шампионата измъчено с 1:0. 

Двубоите между двата отбора за Купата са насрочени за 24-и април и 2-ри май. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички