Разкритие: Ангел Петричев призна - клубове от Висшата лига искат звезди на Лудогорец


Разкритие: Ангел Петричев призна - клубове от Висшата лига искат звезди на Лудогорец

1047 0

Изпълнителният директор на Лудогорец - Ангел Петричев, не крие, че на "Хювефарма Арена" все по-усилено мислят за това как ще изглежда отборът им през следващия сезон.

Пред "Дарик" и "dsport" той сподели, че интересът към футболистите на разградчани е много сериозен, а част от тях дори биват следени от най-комерсиалното първенство в света - Висшата лига.

Специалистът каза при какви условия "орлите" биха се разделили с част от свездите си. Той не пожела да коментира дали дадени състезатели вече знаят, че ще бъдат трансферирани през лятото.

Още: Лудогорец прослави България с отбраната си, ЦСКА също впечатлява

Опашки от кандидати

"Такива неща не мога да кажа, защото това е един постоянен процес, който се променя постоянно. Мога да кажа със сигурност, че доста от нашите играчи се наблюдавани от страшно големи клубове, включително и от Висшата лига. Сами разбирате, че отбори от Англия да наблюдават играчи директно в българското първенство говори добре не само за Лудогорец, а за всички", започна шефът на "орлите" и продължи.

Клубове от Висшата лига следят звезди на Лудогорец

"Лудогорец продава скъпо, но Лудогорец умее добре да си прави сметката. Ние знаем, че. за да вървиш напред трябва да инвестираш правилно. Ние инвестираме и в инфраструктура. Ние инвестираме и в академията. Не случайно обявихме миналата седмица за новата ни многофункционална спортна зала, която пуснахме в експлоатация. Знаете, че тя е с част от парите от трансфера на Доминик Янков. Тя вдига на по-високо ниво нашата академия", добави той.

Още: От Лудогорец към Кирил Домусчиев: Убедени сме, че ни предстоят още много незабравими мигове

Как се привличат и задържат класни играчи у нас?

"Не е лесно. Това е едно от най-големите предизвикателства в нашата работа. Нашият спортно-технически отдел, начело с Георги Караманджуков, показаха, че имат добър нюх и намират нешлифовани диаманти, които са интересни на пазара. Видяхте Игор Тиаго каква кариера направи", каза директорът и добави:

"Беше много подценяван, но нашите колеги го откриха, доведоха го тук и го развихме. Не е само той. Имаме няколко момчета в отбора, които са постоянен обект на интерес на големи отбори. Много е трудно. Устояваме на този натиск. Едно от важните неща е, че полагаме големи усилия футболистите, когато дойдат в клуба, да го приемат като свое семейство и да се отдадат на него. Когато един футболист обича клуба задачата става по-лесна", завърши Ангел Петричев.

Бивша звезда на Лудогорец наказа носителя на Копа Либертадорес (ВИДЕО)

На кръстопът: Юргорден иска Аслак фон Витри от Лудогорец, какво мислят "орлите"?

Георги Дерменджиев внесе яснота около двама играчи на Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички