Лудогорец би Берое и се възползва от грешката на ЦСКА и Локо (Пд), титлата в Първа лига е близо


Лудогорец би Берое и се възползва от грешката на ЦСКА и Локо (Пд), титлата в Първа лига е близо
Снимка: Alexandra Boneva / LAP.bg

4181 0

Шампионът Лудогорец победи Берое с 4:1 в двубой от Първа лига, като по този начин се възползва от равенството между преследвачите си ЦСКА и Локомотив (Пловдив). "Орлите" дръпнаха с 8 точки пред "червените" и с 9 пред "смърфовете".

Крайният изход от днешния двубой можеше и да е различен, но футболистите на Димитър Димитров - Херо изпуснаха твърде много положения, докато тези на Валдас Дамбраускас демонстрираха впечатляваща успеваемост. Домакините от Берое останаха много недоволни от съдийските отсъждания, заради което получиха доста жълти картони (както играчи, така и хора от щаба на Херо). Освен това, при 3 от 4-те гола за шампионите останаха съмнения за много тънки засади, които биха били засечени от ВАР.

Лудогорец поведе в резултата още в 3-ата минута, като малко след това можеше да удвои аванса си, но Десподов нацели напречната греда. Берое изравни в началото на втората част и дори можеше да осъществи пълен обрат, но се отчете с много пропуски. "Орлите" се възползваха от това и удариха още 3 пъти.

СЪСТАВИ

Берое: 33. Генадий Ганев, 5. Теди Мезаг, 6. Александър Цветков, 10. Гаюс Макоута, 11. Алиун Фал, 17. Ибрахима Конте, 20. Стив Фуртадо, 21. Кийлън Лебон, 25. Георги Ангелов - к, 27. Крум Стоянов, 73. Иван Минчев 

Лудогорец: 23. Пламен Илиев, 4. Сисиньо, 7. Алекс Сантана, 11. Кирил Десподов, 12. Анисе Абел, 22. Жордан Икоко, 24. Оливие Вердон, 28. Клаудиу Кешеру - к, 32. Жозуе Са, 37. Бърнард Текпетей, 95.Каули Оливейра

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

52' - 1:1! Домакините започнаха много добре втората част и това даде резултат. Те получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на отлична позиция. С него се нае Иван Минчев, който стреля перфектно и матира Илиев. 

Само няколко минути по-късно можеше да се стигне до пълен обрат, но футболист на Лудогорец изчисти топката от самата голлияния.

62' - 1:2! "Орлите" отново излязоха напред в резултата. Сисиньо изведе по отличен начин Елвис Ману сам срещу вратаря, като появилият се от резервната скамейка нападател не сбърка.

82' - 1:3! Интригата в двубоя е приключена, след като отново Елвис Ману бе оставен сам срещу вратаря и той отново не сбърка.

89' - 1:4! Кирил Десподов направи преднината на своя тим още по-внушаваща.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

3' - 0:1! Още в първите секунди от двубоя Клаудиу Кешерю откри резултата. Той получи подаване зад защитата от Текпетей, овладя топката и технично прехвърли излезлия напред Генадий Ганев.

Само 5 минути по-късно разградчани можеха да удвоят своя аванс в резултата. Те получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от удобна позиция, като с него се нае Кирил Десподов, чийто изстрел се отби в напречната греда.

В следващия половин час домакините на няколко пъти опитаха да атакуват по-опасно, но в последната фаза от атаката нещата не им се получаваха. Лудогорец също атакуваше опасно при всяка удобна ситуация, като се получаваше двуостър двубой.

В 45-ата минута Берое пропиля превъзходна възможност. Макуда получи отлично подаване в наказателното поле, а Пламен Илиев бе изкаран извън рамките на своята врата. Въпреки това, Макуда стреля безкрайно неточно и пропиля шанса.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Възпитаниците на Валдас Дамбраускас ще се опитат да увеличат аванса си на върха на класирането, след като ЦСКА направи нулево равенство срещу Локомотив Пловдив. В момента "Орлите" имат актив от 45 точки, докато Берое е на пето място с 32. Старозагорци са в серия от четири поредни поражения срещу разградчани, като последният двубой между двата тима завърши при резултат 2:0 в полза на Лудогорец.

В последните си 5 мача Лудогорец има три победи (над Ботев Враца, Етър и ЦСКА), равенство с Арда Кърджали (2:2) и загуба от Локомотив Пловдив (2:3). Берое спечели мачовете си с Царско село (2:0) и Ботев Враца (2:1), но завърши наравно с Монтана (0:0) и Славия (1:1). В последния кръг възпитаниците на Димитър Димитров - Херо загубиха от Черно море с 1:2.

Срещата може да се окаже решаваща за бъдещето на Димитър Димитров - Херо начело на заралии. След поражението от Левски в 1/8-финалите в турнира за Купата на България се заговори за оставка на специалиста, но от клуба обявиха, че няма да има рокади. Предстоят двубои с Локомотив Пловдив и ЦСКА, които със сигурност ще бъдат от голямо значение за тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички