Тотален испански крах за Лудогорец в Европа (ВИДЕО)


Тотален испански крах за Лудогорец в Европа (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

8339 0

През последното десетилетие Лудогорец се превърна в евробоеца на България, като донесе редица радостни моменти за своите фенове. Този сезон не прави изключение, след като "орлите" спечелиха с 2:1 срещу Рома, а през пролетта отново ще играят в европейските клубни турнири. 

Големият въпрос пред тима, воден от Анте Шимунджа, е дали ще играе в елиминациите на Лига Европа, или тези на Лига на конференциите. И задачата изглежда много тежка предвид факта как се представя Лудогорец срещу испански отбори в Европа. 

Лудогорец няма и точка срещу испански тимове

Съперникът на Лудогорец в 5-ия кръг от групите на втория по сила европейски клубен турнир е Бетис. В първата среща севилци спечелиха с 3:2 в изключително добър двубой и за двата отбора, като това се оказа 7-ото поражение на българската селекция от испански отбор в Европа. 

До момента във всички турнири Лудогорец има 7 двубоя срещу представители на страната световен шампион през 2010 година, като и 7-те мача завършват с поражение. 

Най-тежката загуба до момента е 6:0 от Еспаньол в Барселона през ноември 2019 година. Второто най-тежко поражение пък е от Реал Мадрид - 4:0 в първия сезон на Лудогорец в групите на Шампионска лига. 

Пълната статистика на Лудогорец в Европа срещу испански отбори е следната: 0 победи, 0 равенства, 7 загуби и 3:20 голова разлика. 

 

Лудогорец у дома срещу испански отбори 

У дома Лудогорец се справя по-добре срещу испански тимове, макар и да няма победа (или равен). Най-паметният двубой на "орлите" беше срещу Реал Мадрид, когато "кралете" едва спечелиха с 2:1 на стадион "Васил Левски". 

Еспаньол спечели с 1:0 в Разград в двубой, в който Лудогорец имаше всички шансове да не загуби срещата. Най-тежкото домакинско поражение пък дойде отново в София, но срещу Валенсия. През 2014 година в осминафинален двубой от Лига Европа "прилепите" тотално надиграха Лудогорец и спечелиха с 3:0 в центъра на столицата. 

Лудогорец срещу Бетис - имат ли "орлите" силите да спрат черната си серия 

Силното представяне на Лудогорец в първия мач дава надежди, че Бетис може да бъде "преборен" на българска земя. Добрата новина за домакините е, че андалусците са се класирали за следващата фаза в турнира и няма реална заплаха за първото място на тима. Равенство срещу Лудогорец осигурява 1-ата позиция за Бетис, а последният двубой на тима е срещу аутсайдера ХИК. 

Успех за "орлите" означава класиране за елиминациите на Лига Европа. Равенството дава шанс на Лудогорец, но при поражение на Рома от ХИК. В момента разликата между българския тим и "вълците" е 3 точки, а в последния кръг се срещат в пряк двубой в Рим, от който може да зависи класирането и на двата отбора. Лудогорец е с "едни гърди напред" заради триумфа си в Разград преди по-малко от два месеца. 

Още футболни новини четете в Sportlive.bg

Още новини за Лудогорец четете в Sportlive.bg

Всичко за футбола от Европа четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички