Мечтан дебют! Лудогорец прегази Спартак Търнава в Лига на конференциите (ВИДЕО+СНИМКИ)


Мечтан дебют! Лудогорец прегази Спартак Търнава в Лига на конференциите (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

9775 0

Лудогорец стартира по мечтан начин при дебюта си в груповата фаза на Лигата на конференците. Родният хегемон разби с 4:0 Спартак Търнава в първия си мач от Група „Н“, проведен на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.

Попаденията за разградчани забиха Иван Йорданов, полякът Якуб Пьотровски, който се разписа на два пъти, а в добавеното време реализира и резервата Руан Секо. „Орлите“ се развихриха през второто полувреме, когато нанизаха всички голове, а преди почивката така и не успяха да превземат вратата на Доминик Такач.

Иван Йорданов откри резултата в 46-ата минута със страхотен изстрел. Младият национал на България реализира дебютния си гол за разградчани в евротурнирите. Петев заложи само на един българин в стартовия си състав в негово лице и именно родният футболист даде тон на последвалия разгром на съперника.

Само 17 минути по-късно Лудогорец нокаутира съвсем словаците, след като вече водеше с гръмкото 3:0. Якуб Пьотровки се разписа на 2 пъти. Полякът първо удвои в 50-ата минута, а след това с шут от около 20 метра направи преднината класическа.

Хората на Ивайло Петев пропиляха още няколко изгодни положения, преди в 4-ата минута на добавеното време и бразилецът Руан Секо да зашие дебютното си попадение в Европа, за да фиксира крайното 4:0.

Бившият футболист на Левски Роман Прохазка се появи като резерва за Слован Братислава. И той обаче не успя да помогне на яловия в атака тим на гостите да се отчете поне с почетен гол.

Превъзходството на разградчани бе очевидно, за което говори и статистиката. Те отправиха общо 12 удара по посока на вратата на съперника, 9 от които точни. „Орлите“ владееха топката в 64% от времето и изпълниха 9 корнера.

Така Лудогорец оглави класирането в своята група. Следващият мач на родния хегемон е гостуване на датския Нордселанд на 5 октомври.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец очаквано опита натиск още след  първия съдийски сигнал. Първата опасност дойде във 2-ата минута, когато Бърнард Текпетей пробва удар от далеч, но право в тялото на защитник.

Ганайската звезда на домакините нахлу в пеналта отдясно в 7-ата минута, след което стреля, но шутът му бе блокиран, а Пьотровски не успя да направи качествена добавка.

Словаците показаха зъби в преди позиции в 15-ата минута. След изпълнение на корнер топката достигна до Филип Байнович, който шутира от около 20 метра, но би встрани от дясната греда.

В 19-ата минута Текпетей финтира бранител и стреля от дъгата на пеналта. Вратарят Доминик Такач обаче изби в корнер.

В следващите минути имаше леко затишие. Натискът на домакините сякаш постихна. Изгодните положения липсваха и пред двете врати.

Фон Витри стреля от малък ъгъл в 28-ата минута, но не затрудни стража на гостите. В 31-ата минута Кайо Видал беше изведен в пеналта, но не успя да матира Такач при опита си да го финтира. В 34-ата минута дойде първият реален точен удар за гостите. Себастиан Коша стреля с глава от точката на дузпата, но право в ръцете на Симон Слуга.

Клод Гонсалвеш стигна до изчистена топка в 45-ата минута. Ударът му обаче профуча покрай десния страничен дирек.

Така почивката дойде при 0:0. След първата половина на полувремето натискът на „орлите“ поутихна. Разградчани владееха топката в 71% от времето, но не успяха да притиснат по-сериозно съперника си, който се бранеше доста организирано.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Хората на Ивайло Петев се хвърлиха веднага в атака и след антракта.

ГОООЛ! В 46-ата минута Иван Йорданов откри резултата. Текпетей намери юношата на клуба отдясно. Младокът шутира мощно от около 20 метра и вкара страхотен гол – 1:0. Това е първият му гол за „орлите“ в Европа. Йорданов е единственият българин в стартовия състав на Лудогорец.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Лудогорец нанесе втори съкрушителен удар само 4 минути по-късно. Тисера проби мощно и пусна към Якуб Пьотровски на далечната греда. Полякът отблизо прати топката в опразнената врата на Доминик Такач – 2:0.

В 55-ата минута гостите получиха златен шанс да се върнат в мача. Оставеният непокрит Филип Байнович засече с глава центриране от точката на дузпата, но не уцели целта.

ГОООЛ! Резултатът стана класически в 63-ата минута. Гонсалвеш се възползва от грешка гостите и подаде към Текпетей, който пък продължи към Якуб Пьотровски. Полякът шутира от границата на наказателното поле и матира Такач с втория си гол в мача – 3:0.

Video edited on Kapwing

В 66-ата минута Такач предотврати нов гол в мрежата си. Той отрази удар на Клод Гонсалвеш, който излезе сам срещу него. Последва пропуск и на Руан Секо.

Пропуските за домакините продължиха. Вердон и Гонсалвеш не успяха да реализират нови попадение в мрежата на гостите.

В следващите минути темпото поспадна, а  гостите нямаха сили да вкарат поне почетно попадение.

ГОООЛ! В четвъртата минута на добавеното време Руан Секо реализира дебютния си гол за разградчани в евротурнирите. Якуб Пьотровски шутира от далечна дистанция, Такач отрази и не позволи полякът да реализира хеттрик.  Секо обачи изскочи и копна технично топката в мрежата за крайното 4:0.

 Ето къде да гледате Лудогорец - Спартак Търнава НА ЖИВО по ТВ!

Стартови състави

Лудогорец: 12. Симон Слуга, 16. Аслак фон Витри, 26. Ноа Сонко-Сундберг, 24. Оливие Вердон, 17. Сон, 82. Иван Йорданов, 6. Якуб Пьотровски, 8. Клод Гонсалвеш, 37. Бърнард Текпетей, 77. Кайо Видал, 10. Матиас Тисера

Спартак Търнава: 71. Доминик Такач, 24. Кристиян Кощрна, 4. Николас Горосито, 26. Себастиан Коша, 80. Адриан Желкович, 18. Мартин Шулек, 29. Мартин Микович, 25. Филип Байнович, 97. Келвин Офори, 27. Ян Бернат, 57. Михал Дюриш

Ето къде да гледате Лудогорец - Спартак Търнава НА ЖИВО по ТВ!

Преди мача

Трябва да се отбележи, че преди няколко години настоящият наставник на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, направи словашкия тим шампион, като това остава най-големият успех в кариерата му. Сега медиите споделят, че той е помогнал на отбора в подготовката срещу "орлите".

През лятото на 2019 г. чуждестранният клуб бе отстранен от Локомотив Пловдив в квалификациите за Лига Европа след общ резултат 3:3 заради по-малко голове на чужд терен. Сега Спартак пристига в Разград с голова разлика от 12:3 от последните две официални срещи. 

Лудогорец пък среши през уикенда, след като направи 2:2 у дома с Ботев Пловдив. Домакините успяха да изравнят в самия край на срещата. Преди това обаче записаха престижна победа над Аякс в Амстердам с 1:0, но в общ план формата им е неубедителна. 

Петев е в по-сложна ситуация, след като Алмейда, Групер, Дуа и Недялков отсъстват. За гостите единствено Бернат е под въпрос. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички