Кирил Десподов осигури три точки на ПАОК с гол и асистенция (ВИДЕО)


Кирил Десподов осигури три точки на ПАОК с гол и асистенция (ВИДЕО)
Снимка: ludogorets.com

8468 0

Капитанът на националния ни отбор по футбол Кирил Десподов и неговият ПАОК започнаха кампанията в Лигата на конференциите с трудно извоювана победа с 3:2 като гост на ХИК Хелзинки. Българският футболист бе звездата на вечерта, след като се отчете с гол и асистенция.

Родният национал изигра много силен мач. Първоначално, той бе доста изолиран на фланга, но през второто полувреме се развихри. Новата звезда на ПАОК, първо се отчете с асистенция след центриране от фал - той сложи топката на главата на Кулиракис, който я вкара в противниковата врата. След това българинът вкара първия си гол с екипа на ПАОК. Това се случи в 81-ата минута след прецизен удар и малко помощ от гредата. 

Томас отбеляза за 3:1 в добавеното време, а попаденията за ЛАСК бяха реализирани от Хасан Банде и Радулович, който вкара от дузпа.

ПAOK дели първото място с Айнтрахт Франкфурт в група "G". Германските "орли" победиха с 2:1 Абърдийн, който споделя последното място с ХИК.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна със сериозно тактическо надиграване, без да се застраши вратата на нито един от отборите, а атаките за ПАОК не се развиваха по фланга на Кирил Десподов. В 13' пък вратарят на домакините Маенпаа получи травма и бе заменен от Джеси Ост. 

В 19' Кирил Десподов овладя много технично подаване и предостави топката на Стефан Шваб, но неговият удар от дъгата на наказателното поле бе много неточен. В следващите минути двата отбора се концентрираха върху владението на топката и разиграването, като не създаваха много положения. Родният национал пък бе доста изолиран на фланга.

В 36' Котарски направи чудесно спасяване, избивайки топката в корнер. Проблемите за гостите обаче дойдоха след изпълнението му, тъй като Хасан Банде бе оставен непокрит и с глава даде преднина на домакините - 1:0.

5 минути преди почивката Кирил Десподов си пробва късмета от наказателното поле с удар от воле, но опитът му мина на сантиметри от лявата греда на Ост. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна отлично за гостите от Гърция. Още в 47' Кирил Десподов можеше да отбележи с много силен и премерен удар от точката за дузпа, но Джеси Ост направи фантастично спасяване. Само 2 минути по-късно пък отново Ост спаси домакините, отразявайки удар с глава Шваб. В 55' резултатът обаче бе изравнен. Кирил Десподов центрира брилянтно от свободен удар и сложи топката на главата на Константинос Кулиракис, който изравни - 1:1.

Video edited on Kapwing

В следващите няколко минути Кирил Десподов вдигна сериозно оборотите. Капитанът на националния отбор направи няколко остри центрирания от корнер, които обаче не бяха оползотворени с гол. В 77' българинът проби и пусна топка за свой съотборник, който обаче я прати над напречната греда.

В 81' Кирил Десподов се възползва от отличен пас. Българинът овладя умело и с много прецизен удар отбеляза първия си гол с екипа на ПАОК. Топката срещна гредата и влезе в противниковата врата. Признаването на попадението се забави заради ВАР, но в крайна сметка, то остана - 2:1 за ПАОК. Веднага, след като реализира, родният футболист бе заменен от Виериня. В първата минута от добавеното време пък Томас направи резултата 3:1.

В края на срещата бе отсъдена дузпа за ХИК, която бе отлично изпълнена от Радулович, който оформи крайното 2:3 във Финландия.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ХИК: Маенпаа, Тойвио, Да Граса, Юка, Соири, Канелопулос, Лингман, Хамелайнен, Хетеймай, Радулович, Банде;

ПАОК: Котарски, Кенджора, Трост-Еконг, Кулиеракис, Баба, Цигарас, Шваб, Живкович, Мург, Десподов;

ПРЕДИ МАЧА

През уикенда Кирил Десподов направи добро впечатление и дори съумя да отбележи попадение за ПАОК в своя дебют на "Тумба", но за негово нещастие то бе отменено. Все пак медиите в Гърция останаха много доволни от играта на българина и очакват той да бъде титуляр срещу ХИК.

ХИК започна участието си в евротурнирите в квалификациите за Шампионска лига, където бе сломен от Молде. Финландците продължиха към Лига Европа, но там Карабах се оказа голямо предизвикателство. В крайна сметка, те спечелиха своя плейоф за влизане в групите на ЛнК, налагайки се над Фарул Констанца.

ПАОК пък трябваше да се справи с Бейтар Йерусалим, хърватския Хайдук Сплит и накрая с шотландския Хартс, за да си осигури място в третия по сила европейски турнир.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички