Не е само Прохазка, още един от Търнава с опит у нас: Лудогорец все още показва голяма сила


Не е само Прохазка, още един от Търнава с опит у нас: Лудогорец все още показва голяма сила
Снимка: ludogorets.com

1571 0

Спартак Търнава гостува тази вечер на Лудогорец в първи двубой от груповата фаза на Лигата на конференциите. Срещата е от 19:45 на "Хювефарма Арена" в Разград. Освен Роман Прохазка, който игра в Левски, в състава на Търнава е и десният бек Кристиан Кощърна, който също има опит в българския футбол. През 2017 г. той подсили Пирин, като записа 31 мача за благоевградчани.

Очаква Лудогорец отново да покаже голяма сила

"Върнах се в страната, където прекарах една година от кариерата си. По принцип играех често през сезона, бяхме в средата на таблицата, почти стигнахме до европейските места. Този път пътувахме до друга част на страната, но имам добри чувства. Хората в България са много мили“, каза Кристиан Кощърна.

Той игра срещу Лудогорец през годината си в България. "Загубихме с 1:3 у дома, с 0:5 като гост. Още тогава качеството им беше солидно и играеха с много бразилци и чуждестранни играчи. Играхме известно време с топката, вкарахме гол, но след това те се включиха и вече не ни дадоха топката, и не получихме повече шанс. От това, което имах възможност да видя във видео анализите на треньора сега, се вижда, че те все още имат огромна сила", продължи бранителят на тима.

Колко зрители ще има на стадиона?

"Хювефарма Арена" има официален капацитет от 8500 зрители. "Трудно е да се каже колко хора ще дойдат. С изключение на големите битки с Левски и ЦСКА, едва няколко хиляди души ходеха на мачовете от лигата. Пълен стадиона имаше на дербито с отбори от столицата. На националния стадион в София се играха големите европейски мачове, трудно е да се прогнозира колко хора ще дойдат на нашия двубой", добави Кощърна. За огромното самочувствие, което има Лудогорец се съгласи и Роман Прохазка, който няколко пъти се е изправял срещу отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички